Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na w miarę szybki pomysł na obiad a mianowicie na zupę przygotowana z serków topionych. Powiem że myśląc o niej myślałam że wyjdzie coś nie dobrego, i tu moje zaskoczenie zupa wyszła bardzo smaczna, taka że domownicy brali dolewki. Nic w niej skomplikowanego szybko się ją gotuje a potem rewelacyjnie smakuje.
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać dowolne mięso najlepiej z kością, marchew pokrojoną dowolnie oraz liść pora pokrojony. Gotować do miękkości mięsa na kościach ( jeśli dodamy porcje rosołowe zupa ugotuje się o wiele szybciej ). Jak już mięso w zupie jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.
W czasie gdy ziemniaki gotują się w wywarze, serki rozprowadzić w miseczce z wywarem od zupy aby nie było grudek, zalać wywar z gotującymi się ziemniakami, doprawić do smaku przyprawą z solą, dodać drobno wkrojony czosnek i chwilkę zagotować. Następnie śmietanę 30 % również rozmieszać z wywarem od zupy, zalać zupę, wkroić drobno natkę pietruszki i koper, zagotować.
Gotową zupę można podać z kromką chleba. Jeśli ktoś lubi zupy krem można wtedy wyjąć mięso i przygotować taką zupę krem i podawać ją wtedy z grzankami, ja osobiście nie przepadam za zupami krem.
Pyszna lekka, zdrowa zupa ze świeżych jarzyn z dodatkiem serka topionego co n...
Odsłon: 3748
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 420
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 446
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 373
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1533
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 420
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 446
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 373
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1533
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać dowolne mięso najlepiej z kością, marchew pokrojoną dowolnie oraz liść pora pokrojony. Gotować do miękkości mięsa na kościach ( jeśli dodamy porcje rosołowe zupa ugotuje się o wiele szybciej ). Jak już mięso w zupie jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.
W czasie gdy ziemniaki gotują się w wywarze, serki rozprowadzić w miseczce z wywarem od zupy aby nie było grudek, zalać wywar z gotującymi się ziemniakami, doprawić do smaku przyprawą z solą, dodać drobno wkrojony czosnek i chwilkę zagotować. Następnie śmietanę 30 % również rozmieszać z wywarem od zupy, zalać zupę, wkroić drobno natkę pietruszki i koper, zagotować.
Gotową zupę można podać z kromką chleba. Jeśli ktoś lubi zupy krem można wtedy wyjąć mięso i przygotować taką zupę krem i podawać ją wtedy z grzankami, ja osobiście nie przepadam za zupami krem.
Przepisy Zupy
Zupy
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zupy
Zupa krem z zielonego ogórka
Zupy
Orientalna zupa z krewetkami
Zupy
Kartoflanka z ciecierzycą
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zachęcam do odwiedzenia mojego bloga po przepis na flaczki których zapewne je...
Odsłon: 25
Zupa krem z zielonego ogórka
Latem, kiedy termometry pokazują coraz wyższe temperatury nabieramy ochoty na...
Odsłon: 144