Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 808 Ocena: 5466
Dodano: 11.05.2020
Odsłon: 3287
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać dowolne mięso najlepiej z kością, marchew pokrojoną dowolnie oraz liść pora pokrojony. Gotować do miękkości mięsa na kościach ( jeśli dodamy porcje rosołowe zupa ugotuje się o wiele szybciej ). Jak już mięso w zupie jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.
W czasie gdy ziemniaki gotują się w wywarze, serki rozprowadzić w miseczce z wywarem od zupy aby nie było grudek, zalać wywar z gotującymi się ziemniakami, doprawić do smaku przyprawą z solą, dodać drobno wkrojony czosnek i chwilkę zagotować. Następnie śmietanę 30 % również rozmieszać z wywarem od zupy, zalać zupę, wkroić drobno natkę pietruszki i koper, zagotować.
Gotową zupę można podać z kromką chleba. Jeśli ktoś lubi zupy krem można wtedy wyjąć mięso i przygotować taką zupę krem i podawać ją wtedy z grzankami, ja osobiście nie przepadam za zupami krem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)