Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowa, lekka zupa
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15120
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15120
Składniki
Włoszczyznę umyć, pokroić, cebulę obrać i naszpikować goździkami. Soczewicę wsypać do garnka, zalać bulionem. Dodać włoszczyznę, cebulę i szczyptę soli, gotować ok. 40 minut na małym ogniu. Kiełbasę pokroić w plasterki. Koncentrat pomidorowy wymieszać z tymiankiem, majerankiem, solą i pieprzem. Kluseczki: zagotować mleko ze szczyptą gałki i soli, powoli wsypać kaszę. Mieszając gotować aż kasza zgęstnieje. Zdjąć z ognia, wbić jajka, wymieszać i rozsmarować na wilgotnej deseczce. Cebulę wyjąć z garnka. Do zupy wlać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać. Następnie dodać kiełbasę, doprawić do smaku. Nożem zdrapywać niewielkie kluseczki do zupy, delikatnie zamieszać i krótko zagotować