Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna sycąca zupa w sam raz na obiad w zimowy dzień.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Składniki
soczewice zalewamy wodą i gotujemy aż zmięknie (uwaga aby jej nie rozgotować)
mięso mielone podsmażamy na patelni wraz z cebulką pokrojoną w kostkę. Gdy już będzie gotowe dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek, przecier pomidorowy. Wszystko doprawiamy sola, pieprzem, papryką w proszku, pieprzem cayenne. Chwilę wszystko podsmażamy
całą zawartość patelni wlewamy do gotującej się soczewicy. Gotujemy wszystko razem jeszcze kilka minut. Sprawdzamy czy smak jest odpowiedni. Jeśli nie to dodajemy jeszcze przypraw. Zupa powinna mieć paprykowy dość ostrawy smak.
pod koniec gotowania dodajemy śmietanę. Chwilkę gotujemy i gotowe:)
SMACZNEGO:))