Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 4069

Dodano:

Odsłon: 11170

pyszna sycąca zupa w sam raz na obiad w zimowy dzień.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa z soczewicy

Przygotowanie

  1. soczewice zalewamy wodą i gotujemy aż zmięknie (uwaga aby jej nie rozgotować)

  2. mięso mielone podsmażamy na patelni wraz z cebulką pokrojoną w kostkę. Gdy już będzie gotowe dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek, przecier pomidorowy. Wszystko doprawiamy sola, pieprzem, papryką w proszku, pieprzem cayenne. Chwilę wszystko podsmażamy

  3. całą zawartość patelni wlewamy do gotującej się soczewicy. Gotujemy wszystko razem jeszcze kilka minut. Sprawdzamy czy smak jest odpowiedni. Jeśli nie to dodajemy jeszcze przypraw. Zupa powinna mieć paprykowy dość ostrawy smak.

  4. pod koniec gotowania dodajemy śmietanę. Chwilkę gotujemy i gotowe:)

  5. SMACZNEGO:))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń