Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i rozgrzewająca zupa na jesienne i zimowe popołudnia
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12502
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 890
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12502
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 890
Składniki
Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na łyżce oleju. Dołożyć pokrojoną w kostkę paprykę i podsmażyć jeszcze 3-4 minuty. Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia.
wsypać soczewicę i pokrojoną w kostkę marchewkę. Gotować około 15 minut. Dodać pomidory i gotować jeszcze 15 minut.
Gdy soczewica będzie gotowa, a zupa mocno gęsta, dodać do smaku kolendrę i chilli, blenderem zmiksować na gładki krem. Doprawić solą i pieprzem, podawać z odrobiną gęstej kwaśnej śmietany.
Smacznego:)