Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1238
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2905
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1002
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1238
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2905
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1002
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1767
Składniki
Soczewicę zalać piwem na 3 godz. Bekon pokroić w kostkę ,podsmażyć ,dodać posiekaną cebulę i smażyć jeszcze chwilę. Całość przełożyć do garnka ,zalać piwem z soczewicy oraz bulionem. Włożyć liść laurowy ,dotować 50 min. Dodać pokrojoną w słupki lub kostkę włoszczyznę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki ,pomidory razem z zalewą ,przyprawić solą ,pieprzem i papryką. Gotować jeszcze ok 20 min. Na koniec dodać ocet ,wymieszać.