Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 224
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 224
Składniki
Soczewicę zalać piwem na 3 godz. Bekon pokroić w kostkę ,podsmażyć ,dodać posiekaną cebulę i smażyć jeszcze chwilę. Całość przełożyć do garnka ,zalać piwem z soczewicy oraz bulionem. Włożyć liść laurowy ,dotować 50 min. Dodać pokrojoną w słupki lub kostkę włoszczyznę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki ,pomidory razem z zalewą ,przyprawić solą ,pieprzem i papryką. Gotować jeszcze ok 20 min. Na koniec dodać ocet ,wymieszać.