Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, pożywna zupa z soczewicy zielonej rozgrzewająca w sam raz na jesienne chłody.Można podać z makaronem lub pieczywem.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10216
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2846
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1961
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 748
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10216
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2846
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1961
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 748
Składniki
Grzyby suszone wcześniej namoczyć umyć, drobno pokroić, zalać zimną wodą, po zagotowaniu dodać soczewicę i gotować razem przez 30 minut. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Seler obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę obrać i pokroić w plasterki. Cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać czosnek i pozostałe warzywa,paprykę słodka i ostrą, podsmażyć kilka minut. Podsmażone warzywa dodać do wywaru z grzybów i soczewicy. Gotować 30minut do miękkości warzyw. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z makaronem, ryżem lub pieczywem.