Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, pożywna zupa z soczewicy zielonej rozgrzewająca w sam raz na jesienne chłody.Można podać z makaronem lub pieczywem.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 789
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5587
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9435
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 208
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 789
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5587
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9435
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 208
Składniki
Grzyby suszone wcześniej namoczyć umyć, drobno pokroić, zalać zimną wodą, po zagotowaniu dodać soczewicę i gotować razem przez 30 minut. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Seler obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę obrać i pokroić w plasterki. Cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać czosnek i pozostałe warzywa,paprykę słodka i ostrą, podsmażyć kilka minut. Podsmażone warzywa dodać do wywaru z grzybów i soczewicy. Gotować 30minut do miękkości warzyw. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z makaronem, ryżem lub pieczywem.