Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, pożywna zupa z soczewicy zielonej rozgrzewająca w sam raz na jesienne chłody.Można podać z makaronem lub pieczywem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11729
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12356
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3149
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11729
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12356
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3149
Składniki
Grzyby suszone wcześniej namoczyć umyć, drobno pokroić, zalać zimną wodą, po zagotowaniu dodać soczewicę i gotować razem przez 30 minut. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Seler obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę obrać i pokroić w plasterki. Cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać czosnek i pozostałe warzywa,paprykę słodka i ostrą, podsmażyć kilka minut. Podsmażone warzywa dodać do wywaru z grzybów i soczewicy. Gotować 30minut do miękkości warzyw. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z makaronem, ryżem lub pieczywem.