Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z tortellini to łatwy i szybki przepis na sycące danie z tortellini i kurczakiem, pełne smaku, aromatu i rozgrzewającej siły. To idealna zupa na jesień, kiedy oczekujesz czegoś więcej od zupy! Całość przygotujesz w zaledwie 40 minut, a dużą zaletą tego dania jest możliwość modyfikacji o ulubione warzywa czy muszelki z dowolnym nadzieniem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5047
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1292
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5263
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11681
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5047
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1292
Składniki
Wszystkie warzywa obierz i pokrój w niewielką kostkę. Kurczaka pokrój lub porozrywaj w średnie wielkości kawałki.
Do dużego garnka dodaj oliwę i drobno posiekaną cebulę. Smaż ją na średnim ogniu przez 5-7 minut, do lekkiego zrumienienia.
Dodaj seler, marchewkę, czosnek i bazylię do garnka. Dobrze wymieszaj i gotuj jeszcze kilka minut.
Dolej bulion z kurczaka do garnka. Zwiększ ogień do maksymalne i gdy zupa zacznie wrzeć, zmniejsz go i gotuj przez 10 minut lub do momentu, aż warzywa zmiękną według uznania.
Dodaj kurczaka i tortellini do garnka, a następnie ponownie zwiększ ogień do średniego. Gotuj zupę przez kilka minut, aż tortellini będą ugotowane.
Dopraw solą i pieprzem. Zupę z tortellini podawaj na ciepło, udekorowaną posiekaną natką pietruszki. Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 2-3 dni. Jeśli masz taką możliwość i gotujesz na zapas, nie dodawaj tortellini od razu, tylko dodawaj je w miarę podgrzewania resztek w ciągu następnych dni.