Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam smak wędzonego kurczaka ,a w zupie z kaszą jest dla mnie idealny.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 136
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 52
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 136
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 52
Składniki
Udka zalewamy bulionem ,gotujemy je na wolnym ogniu przez 30 min od momentu wrzenia. Następnie je wyciągamy ,studzimy ,oddzielamy mięso od kości ,kroimy na mniejsze kawałki ,skórkę w małe paski ,ponownie dodajemy do wywaru wraz z liściem laurowym ,zielem angielskim , papryczkami ,posiekanym czosnkiem ,porem pokrojonym w krążki i marchewką pokrojoną w kostkę. Kiedy warzywa zrobią się al dente ,dodajemy opłukaną kaszę i gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.