Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam smak wędzonego kurczaka ,a w zupie z kaszą jest dla mnie idealny.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21689
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 148
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 328
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 442
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21689
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 148
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 328
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 442
Składniki
Udka zalewamy bulionem ,gotujemy je na wolnym ogniu przez 30 min od momentu wrzenia. Następnie je wyciągamy ,studzimy ,oddzielamy mięso od kości ,kroimy na mniejsze kawałki ,skórkę w małe paski ,ponownie dodajemy do wywaru wraz z liściem laurowym ,zielem angielskim , papryczkami ,posiekanym czosnkiem ,porem pokrojonym w krążki i marchewką pokrojoną w kostkę. Kiedy warzywa zrobią się al dente ,dodajemy opłukaną kaszę i gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.