Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424838
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Mięso kurczaka (u mnie udka) pokroiłem w paski. Rzodkiew obrałem , umyłem i pokroiłem na zapałkę. Por przekroiłem wzdłuż na pół , umyłem i pokroiłem w cienkie półpierścienie. Pieczarki oczyściłem , opłukałem i pokroiłem w małą kostkę. W dużym rondlu stopiłem masło , wrzuciłem por , chwilę go smażyłem , potem wymieszałem z pieczarkami i smażyłem razem około 2 minuty. Po tym czasie zalałem wrzącym bulionem , dodałem najpierw rzodkiew (gotowałem na małym ogniu ok.10 min.) , potem mięso kurczaka i groszek (gotowałem ok. 7 minut). Zupę przyprawiłem sosem sojowym , imbirem , solą i pieprzem. Zdjąłem z ognia i wsypałem koperek. Podałem z pieczywem.