Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z wędzonym kurczakiem

Zupa z wędzonym kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2124 Ocena: 47395

Dodano:

Odsłon: 1565

O:)

Składniki

  • 400 g wędzonego kurczaka (bez skóry)
  • 300 g białej rzodkwi
  • 100 g pora (biała część)
  • 100 g pieczarek
  • 100 g groszku konserwowego
  • 2 łyżki masła
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka koperku
  • imbir
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso kurczaka (u mnie udka) pokroiłem w paski. Rzodkiew obrałem , umyłem i pokroiłem na zapałkę. Por przekroiłem wzdłuż na pół , umyłem i pokroiłem w cienkie półpierścienie.
    Pieczarki oczyściłem , opłukałem i pokroiłem w małą kostkę. W dużym rondlu stopiłem masło , wrzuciłem por , chwilę go smażyłem , potem wymieszałem z pieczarkami i smażyłem razem około 2 minuty. Po tym czasie zalałem wrzącym bulionem , dodałem najpierw rzodkiew (gotowałem na małym ogniu ok.10 min.) , potem mięso kurczaka i groszek
    (gotowałem ok. 7 minut).
    Zupę przyprawiłem sosem sojowym , imbirem , solą i pieprzem. Zdjąłem z ognia i wsypałem koperek. Podałem z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BM87 15 marca 2014 Smakowicie wygląda i widać, że daje mnóstwo energii. :D Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 15 marca 2014 Jak zwykle jestem pod duzym wrazeniem... ale cos Ty na stole powyrabial ??? Czy ta zupka ma takie dziwne wlasciwosci?? Pozdrawiam Cie serdecznie. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń