Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4205
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7216
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85401
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4205
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7216
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85401
Składniki
Mięso kurczaka (u mnie udka) pokroiłem w paski. Rzodkiew obrałem , umyłem i pokroiłem na zapałkę. Por przekroiłem wzdłuż na pół , umyłem i pokroiłem w cienkie półpierścienie. Pieczarki oczyściłem , opłukałem i pokroiłem w małą kostkę. W dużym rondlu stopiłem masło , wrzuciłem por , chwilę go smażyłem , potem wymieszałem z pieczarkami i smażyłem razem około 2 minuty. Po tym czasie zalałem wrzącym bulionem , dodałem najpierw rzodkiew (gotowałem na małym ogniu ok.10 min.) , potem mięso kurczaka i groszek (gotowałem ok. 7 minut). Zupę przyprawiłem sosem sojowym , imbirem , solą i pieprzem. Zdjąłem z ognia i wsypałem koperek. Podałem z pieczywem.