Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 15306
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 103
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 221
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 15306
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 103
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 221
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 240
Składniki
Mięso kurczaka (u mnie udka) pokroiłem w paski. Rzodkiew obrałem , umyłem i pokroiłem na zapałkę. Por przekroiłem wzdłuż na pół , umyłem i pokroiłem w cienkie półpierścienie. Pieczarki oczyściłem , opłukałem i pokroiłem w małą kostkę. W dużym rondlu stopiłem masło , wrzuciłem por , chwilę go smażyłem , potem wymieszałem z pieczarkami i smażyłem razem około 2 minuty. Po tym czasie zalałem wrzącym bulionem , dodałem najpierw rzodkiew (gotowałem na małym ogniu ok.10 min.) , potem mięso kurczaka i groszek (gotowałem ok. 7 minut). Zupę przyprawiłem sosem sojowym , imbirem , solą i pieprzem. Zdjąłem z ognia i wsypałem koperek. Podałem z pieczywem.