Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji tego że nie lubię wyrzucać jedzenia, a zostało mi rosołu ponieważ gotuję tylko dla trzech osób, wymyśliłam zupkę można powiedzieć smak z dzieciństwa.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Z lodówki wyjąć rosół (u mnie była aż galareta), dodać przegotowaną wodę, marchew pokrojoną w kółeczka oraz pokrojony por i zagotować.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu aby rosół nie zmętniał do miękkości ziemniaków.
W międzyczasie do głębokiego talerza dodać mąkę i jajka z opisu,
Wyrobić widelcem ciasto.
Gdy ziemniaki są już miękkie na widelec brać mały kawałek wyrobionego ciasta
I kłaść na gotującą się zupę,doprawić solą do smaku i gotować jeszcze na wolnym ogniu około 20 minut do miękkości zacierek.
Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki
I zagotować.
Zupa wyszła przepyszna.