Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji tego że nie lubię wyrzucać jedzenia, a zostało mi rosołu ponieważ gotuję tylko dla trzech osób, wymyśliłam zupkę można powiedzieć smak z dzieciństwa.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 91
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17850
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 478
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5567
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2875
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 91
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17850
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 478
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5567
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2875
Składniki
Z lodówki wyjąć rosół (u mnie była aż galareta), dodać przegotowaną wodę, marchew pokrojoną w kółeczka oraz pokrojony por i zagotować.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu aby rosół nie zmętniał do miękkości ziemniaków.
W międzyczasie do głębokiego talerza dodać mąkę i jajka z opisu,
Wyrobić widelcem ciasto.
Gdy ziemniaki są już miękkie na widelec brać mały kawałek wyrobionego ciasta
I kłaść na gotującą się zupę,doprawić solą do smaku i gotować jeszcze na wolnym ogniu około 20 minut do miękkości zacierek.
Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki
I zagotować.
Zupa wyszła przepyszna.