Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji tego że nie lubię wyrzucać jedzenia, a zostało mi rosołu ponieważ gotuję tylko dla trzech osób, wymyśliłam zupkę można powiedzieć smak z dzieciństwa.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40287
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 422
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 385
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9307
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40287
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 422
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 385
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9307
Składniki
Z lodówki wyjąć rosół (u mnie była aż galareta), dodać przegotowaną wodę, marchew pokrojoną w kółeczka oraz pokrojony por i zagotować.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu aby rosół nie zmętniał do miękkości ziemniaków.
W międzyczasie do głębokiego talerza dodać mąkę i jajka z opisu,
Wyrobić widelcem ciasto.
Gdy ziemniaki są już miękkie na widelec brać mały kawałek wyrobionego ciasta
I kłaść na gotującą się zupę,doprawić solą do smaku i gotować jeszcze na wolnym ogniu około 20 minut do miękkości zacierek.
Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki
I zagotować.
Zupa wyszła przepyszna.