Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest łatwa w przyrządzeniu, smaczna, pożywna.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 127
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 483
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 127
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 483
Składniki
Wszystkie warzywa włącznie z cebulą kroimy w kostkę i wrzucamy do średniej wielkości garnka z zimną wodą, dodajemy soczewicę i gotujemy. Czosnek kroimy w grube plastry i też dodajemy do zupy, koncentrat rozrzedzamy w odrobinie wody i wlewamy na sam koniec gotowania, dodajemy przyprawy, czubricę w trakcie gotowania.
W międzyczasie olej mieszamy z papryką w proszku , dzięki temu na zupie powstaną czerwone oczka tłuszczu, a papryka nie opadnie na dno zupy. Wlewamy to w trakcie gotowania. Gotujemy wszystko aż warzywa nie zmiękną. Smacznego :)