Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu trochę normalności po świętach a mianowicie przygotowałam zupkę z zielonej fasolki ze słoików które robiłam na zimę.
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 443
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1029
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 443
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1029
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać dowolne mięso, wkroić marchew, gotować do czasu miękkości mięsa, w czasie gotowania na wolnym ogniu zebrać powstałe szumowiny następnie dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie oraz liść laurowy i cały czas gotować do pełnej miękkości mięsa. Gdy mięso jest już wystarczająco miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i także gotować do ich miękkości.
Jak już w wywarze ziemniaki są miękkie a wcześniej opłukaliśmy fasolkę ze słoika na durszlaku przełożyć ją do gotującej się zupy i chwilkę pogotować na wolnym ogniu w międzyczasie dodając łyżkę natki pietruszki oraz doprawić przyprawą uniwersalną.
W czasie gdy zupa się gotuje przygotować śmietanę rozprowadzić ją z cukrem oraz z gorącym wywarem od zupy tak długo aż nie będzie grudek śmietany. rozprowadzoną śmietanę wlać do zupy i szybkim ruchem zamieszać, lekko zagotować doprawić do smaku dodając jeszcze natkę pietruszki i zdjąć z ognia.
Ugotowaną zupę można podać ze świeżo zmielonym pieprzem czarnym. Jeżeli ktoś nie lubi śmietany można ją pominąć i ugotować czystą zupę. Zupa wyszła bardzo smaczna i pożywna. Jeśli jesteście zwolennikami zup to zachęcam do ugotowania takiej zupki.