Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 860 Ocena: 5936
Dodano: 07.04.2021
Odsłon: 406
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Do garnka wlać dwa litry wody dodać dowolne mięso, wkroić marchew, gotować do czasu miękkości mięsa, w czasie gotowania na wolnym ogniu zebrać powstałe szumowiny następnie dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie oraz liść laurowy i cały czas gotować do pełnej miękkości mięsa. Gdy mięso jest już wystarczająco miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i także gotować do ich miękkości.
Jak już w wywarze ziemniaki są miękkie a wcześniej opłukaliśmy fasolkę ze słoika na durszlaku przełożyć ją do gotującej się zupy i chwilkę pogotować na wolnym ogniu w międzyczasie dodając łyżkę natki pietruszki oraz doprawić przyprawą uniwersalną.
W czasie gdy zupa się gotuje przygotować śmietanę rozprowadzić ją z cukrem oraz z gorącym wywarem od zupy tak długo aż nie będzie grudek śmietany. rozprowadzoną śmietanę wlać do zupy i szybkim ruchem zamieszać, lekko zagotować doprawić do smaku dodając jeszcze natkę pietruszki i zdjąć z ognia.
Ugotowaną zupę można podać ze świeżo zmielonym pieprzem czarnym. Jeżeli ktoś nie lubi śmietany można ją pominąć i ugotować czystą zupę. Zupa wyszła bardzo smaczna i pożywna. Jeśli jesteście zwolennikami zup to zachęcam do ugotowania takiej zupki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 08 kwietniaZgłoś do usunięcia
Pyszotka:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz