Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu trochę normalności po świętach a mianowicie przygotowałam zupkę z zielonej fasolki ze słoików które robiłam na zimę.
Do garnka wlać dwa litry wody dodać dowolne mięso, wkroić marchew, gotować do czasu miękkości mięsa, w czasie gotowania na wolnym ogniu zebrać powstałe szumowiny następnie dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie oraz liść laurowy i cały czas gotować do pełnej miękkości mięsa. Gdy mięso jest już wystarczająco miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i także gotować do ich miękkości.
Jak już w wywarze ziemniaki są miękkie a wcześniej opłukaliśmy fasolkę ze słoika na durszlaku przełożyć ją do gotującej się zupy i chwilkę pogotować na wolnym ogniu w międzyczasie dodając łyżkę natki pietruszki oraz doprawić przyprawą uniwersalną.
W czasie gdy zupa się gotuje przygotować śmietanę rozprowadzić ją z cukrem oraz z gorącym wywarem od zupy tak długo aż nie będzie grudek śmietany. rozprowadzoną śmietanę wlać do zupy i szybkim ruchem zamieszać, lekko zagotować doprawić do smaku dodając jeszcze natkę pietruszki i zdjąć z ognia.
Ugotowaną zupę można podać ze świeżo zmielonym pieprzem czarnym. Jeżeli ktoś nie lubi śmietany można ją pominąć i ugotować czystą zupę. Zupa wyszła bardzo smaczna i pożywna. Jeśli jesteście zwolennikami zup to zachęcam do ugotowania takiej zupki.
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 123
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 102
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 42
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 227
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 143
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 123
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 102
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 42
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 227
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 143
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać dowolne mięso, wkroić marchew, gotować do czasu miękkości mięsa, w czasie gotowania na wolnym ogniu zebrać powstałe szumowiny następnie dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie oraz liść laurowy i cały czas gotować do pełnej miękkości mięsa. Gdy mięso jest już wystarczająco miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i także gotować do ich miękkości.
Jak już w wywarze ziemniaki są miękkie a wcześniej opłukaliśmy fasolkę ze słoika na durszlaku przełożyć ją do gotującej się zupy i chwilkę pogotować na wolnym ogniu w międzyczasie dodając łyżkę natki pietruszki oraz doprawić przyprawą uniwersalną.
W czasie gdy zupa się gotuje przygotować śmietanę rozprowadzić ją z cukrem oraz z gorącym wywarem od zupy tak długo aż nie będzie grudek śmietany. rozprowadzoną śmietanę wlać do zupy i szybkim ruchem zamieszać, lekko zagotować doprawić do smaku dodając jeszcze natkę pietruszki i zdjąć z ognia.
Ugotowaną zupę można podać ze świeżo zmielonym pieprzem czarnym. Jeżeli ktoś nie lubi śmietany można ją pominąć i ugotować czystą zupę. Zupa wyszła bardzo smaczna i pożywna. Jeśli jesteście zwolennikami zup to zachęcam do ugotowania takiej zupki.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa belwederska
Zupy
Zupa jagodowa z makaronem
Zupy
Chłodnik litewski
Zupy
Flaczki ze skórek wieprzowych na wywarze z porcji rosołowych wołowych
Zupa belwederska
Aromatyczna, kremowa zupa kalafiorowa z dodatkiem podsmażonych pieczarek. Dos...
Odsłon: 424
Zupa jagodowa z makaronem
Zupa owocowa cudownie smakuje zwłaszcza latem, kiedy mamy nieograniczony dost...
Odsłon: 163