Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , gęsta i pożywna zupa z jarzynami, ziemniakami i ryżem , gotowana na prędze wołowej, smakuje bardzo smacznie.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 44
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 103
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 985
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 44
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 103
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 985
Składniki
Pręgę opłukaj, włóż do garnka i zalej wodą. Zagotuj i zbierz szumowiny. Na patelni rozgrzej olej i dodaj cebulę chwilę podsmaż i dodaj obrane i starte na tarce o dużych oczkach marchewki, pietruszkę, selera oraz pokrojonego w pół plasterki pora. Wszystko razem podsmaż około 5 minut i dodaj do zupy .
Dodaj ziele, pieprz w ziarenkach, sól i pieprz gotuj około 40 minut . Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, ryż opłukaj, dodaj do zupy. Wszystko razem gotuj do miękkości. Na koniec dodaj śmietanę i pokrojoną natkę pietruszki. Polecam.