Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla osób które lubią dobrze doprawione ostre potrawy
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10328
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 988
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10328
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 988
Składniki
Na 1/5 litra wody wrzucić kostki rosołowe,bobkowy liść i angielskie ziele Następnie ziemniaki w drobno pokrojoną kosteczkę,w taką samą kostkę pokroić seler i pietruszkę marchew i wrzucić do wywaru.Gdy już wszystko będzie miękkie dołożyć kabanosy pokrojone w małe krążki,na końcu włożyć paprykę pokrojoną w małe paski,10 dkg koncentratu pomidorowego .Z jednej czy dwóch łyżek mąki i 3/4 szkl wody zrobić zaklepkę i zaciągnąć zupę .Na koniec doprawić zupę pieprzem (1/2 łyżeczki ostrej papryki ,1 łyżkę magi, 1 łyżkę cukru i osolić do smaku.