Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla osób które lubią dobrze doprawione ostre potrawy
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11642
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11642
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Na 1/5 litra wody wrzucić kostki rosołowe,bobkowy liść i angielskie ziele Następnie ziemniaki w drobno pokrojoną kosteczkę,w taką samą kostkę pokroić seler i pietruszkę marchew i wrzucić do wywaru.Gdy już wszystko będzie miękkie dołożyć kabanosy pokrojone w małe krążki,na końcu włożyć paprykę pokrojoną w małe paski,10 dkg koncentratu pomidorowego .Z jednej czy dwóch łyżek mąki i 3/4 szkl wody zrobić zaklepkę i zaciągnąć zupę .Na koniec doprawić zupę pieprzem (1/2 łyżeczki ostrej papryki ,1 łyżkę magi, 1 łyżkę cukru i osolić do smaku.