Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was mój wymyślony przepis na pyszną zupkę ugotowaną z papryką świeżą, chcecie przepis ? więc zapraszam pod podany link
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Do garnka wlać 1, 5 - 2 litrów wody dodać dowolne mięso oraz warzywa a także ziela angielskie, liście laurowe i przyprawę uniwersalną. Całość zagotować a następnie gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa, w międzyczasie przygotować papryki opalić je a następnie oczyścić i obrać ze skórki
Jak już mięso jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości, po miękkości ziemniaków dodać pokrojoną drobniej przygotowaną paprykę i gotować na wolnym ogniu przez 15 - 20 minut a w międzyczasie przygotować śmietanę
Do miękkiej już papryki w zupie wlać śmietanę zagotować na wolnym ogniu przez 2- 3 minuty a następnie wsypać natkę pietruszki zamieszać i lekko zagotować zdjąć z ognia