Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was mój wymyślony przepis na pyszną zupkę ugotowaną z papryką świeżą, chcecie przepis ? więc zapraszam pod podany link
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2128
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5577
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5587
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3766
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2128
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5577
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5587
Składniki
Do garnka wlać 1, 5 - 2 litrów wody dodać dowolne mięso oraz warzywa a także ziela angielskie, liście laurowe i przyprawę uniwersalną. Całość zagotować a następnie gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa, w międzyczasie przygotować papryki opalić je a następnie oczyścić i obrać ze skórki
Jak już mięso jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości, po miękkości ziemniaków dodać pokrojoną drobniej przygotowaną paprykę i gotować na wolnym ogniu przez 15 - 20 minut a w międzyczasie przygotować śmietanę
Do miękkiej już papryki w zupie wlać śmietanę zagotować na wolnym ogniu przez 2- 3 minuty a następnie wsypać natkę pietruszki zamieszać i lekko zagotować zdjąć z ognia