Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was mój wymyślony przepis na pyszną zupkę ugotowaną z papryką świeżą, chcecie przepis ? więc zapraszam pod podany link
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1359
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1359
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Do garnka wlać 1, 5 - 2 litrów wody dodać dowolne mięso oraz warzywa a także ziela angielskie, liście laurowe i przyprawę uniwersalną. Całość zagotować a następnie gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa, w międzyczasie przygotować papryki opalić je a następnie oczyścić i obrać ze skórki
Jak już mięso jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości, po miękkości ziemniaków dodać pokrojoną drobniej przygotowaną paprykę i gotować na wolnym ogniu przez 15 - 20 minut a w międzyczasie przygotować śmietanę
Do miękkiej już papryki w zupie wlać śmietanę zagotować na wolnym ogniu przez 2- 3 minuty a następnie wsypać natkę pietruszki zamieszać i lekko zagotować zdjąć z ognia