Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dopóki sezon trwa warto skusić się na taką zupę.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 153
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 65
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 153
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 65
Składniki
Warzywa obieramy ,myjemy i kroimy w kostkę ,podsmażamy w garnku na łyżce masła. Zalewamy bulionem warzywnym ,dodajemy lubczyk i gotujemy do miękkości jarzyn. Grzyby płuczemy ,osączamy i kroimy na kawałki ,dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 15 min na średnim ogniu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.