Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa ze świeżych ogórków"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 340
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 175
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 623
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 340
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 175
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 623
Składniki
Umyte ziemniaki obieramy, gotujemy i przeciskamy przez praskę lub miksujemy blenderem. Obraną cebulę drobno siekamy, ogórki obieramy i ścieramy na grubej tarce jarzynowej.
Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę, dodajemy ogórki i chwilę podsmażamy, po czym zalewamy wywarem. Gotujemy 15 minut, zestawiamy z ognia i miksujemy.
Dodajemy przetarte ziemniaki, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Chwilę gotujemy. Śmietanę rozprowadzamy kilkoma łyżkami gorącej zupy, po czym wlewamy do zupy. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Zupę rozlewamy do miseczek i posypujemy posiekanym koperkiem.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 96 kcal, Białko: 5,1 g, Tłuszcz: 7,2 g, Węglowodany: 10 gŹródło: Rewia