Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa delikatnie chrzanowa i kwaskowa. Posmak chrzanu dają liście i łodygi nasturcji, natomiast cytrynową kwaskowość ogórki meksykańskie. Pyszna zupa na doskonałym rosole. Do zupy nie dodawałam soli, jedyna sól pochodzi z rosołu i ew. z pieprzu cytrynowego. Zupa przypomina smakiem zupę z ogórków kiszonych i jest idealna dla dzieci.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93564
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2644
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1594
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2251
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93564
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2644
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1594
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2251
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę. Ogórki płuczemy i kroimy na pół. Do saganka przez sitko przelewamy rosół. Mięso oddzielamy od kości. Rosół gotujemy z ziemniakami i ogórkami, od momentu zawrzenia gotujemy ok. 20 minut. W tym czasie rozrabiamy mleko z odrobiną zimnej wody, potem dolewamy trochę gorącego rosołu, dobrze mieszamy. Siekamy liście nasturcji, dodajemy je do zupy, razem z rozrobionym mlekiem. Gotujemy jeszcze około 5-7 minut. Pod koniec dodajemy kawałki mięsa, plasterki marchewki z rosołu i doprawiamy pieprzem cytrynowym. Na talerzu zupę możemy posypać koperkiem, u mnie koper włoski.