Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa delikatnie chrzanowa i kwaskowa. Posmak chrzanu dają liście i łodygi nasturcji, natomiast cytrynową kwaskowość ogórki meksykańskie. Pyszna zupa na doskonałym rosole. Do zupy nie dodawałam soli, jedyna sól pochodzi z rosołu i ew. z pieprzu cytrynowego. Zupa przypomina smakiem zupę z ogórków kiszonych i jest idealna dla dzieci.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 315
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 165
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 392
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1571
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 315
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 165
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 392
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1571
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę. Ogórki płuczemy i kroimy na pół. Do saganka przez sitko przelewamy rosół. Mięso oddzielamy od kości. Rosół gotujemy z ziemniakami i ogórkami, od momentu zawrzenia gotujemy ok. 20 minut. W tym czasie rozrabiamy mleko z odrobiną zimnej wody, potem dolewamy trochę gorącego rosołu, dobrze mieszamy. Siekamy liście nasturcji, dodajemy je do zupy, razem z rozrobionym mlekiem. Gotujemy jeszcze około 5-7 minut. Pod koniec dodajemy kawałki mięsa, plasterki marchewki z rosołu i doprawiamy pieprzem cytrynowym. Na talerzu zupę możemy posypać koperkiem, u mnie koper włoski.