Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, z wyraźnym kwaskowym smakiem (za sprawą śmietany) zupa ziemniaczana z zieloną, pyszną brukselką. Sprawdzi się doskonale w zimowe, chłodne dni, jest sycąca i ma mnóstwo witamin.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2079
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 637
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2079
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 637
Składniki
Obieramy warzywa. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę w plasterki, cebulę w drobną kostkę. Rozdrobnione warzywa zalewamy wodą, solimy, doprawiamy pieprzem, gotujemy do miękkości. Następnie warzywa należy zblendować. W oddzielnym garnku, w lekko osolonej wodzie (1 litr) z dodatkiem mleka i cukru, gotujemy brukselkę (czas gotowania mniej więcej 10 minut). Jeżeli uznamy, że brukselka jest dostatecznie miękka, wlewamy do niej zblendowane warzywa, dodajemy kostkę rosołową i trzy łyżki śmietany. Zupę doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku, jeżeli to konieczne. Smacznego.