Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, z wyraźnym kwaskowym smakiem (za sprawą śmietany) zupa ziemniaczana z zieloną, pyszną brukselką. Sprawdzi się doskonale w zimowe, chłodne dni, jest sycąca i ma mnóstwo witamin.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8796
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7596
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5183
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328385
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8796
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7596
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5183
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328385
Składniki
Obieramy warzywa. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę w plasterki, cebulę w drobną kostkę. Rozdrobnione warzywa zalewamy wodą, solimy, doprawiamy pieprzem, gotujemy do miękkości. Następnie warzywa należy zblendować. W oddzielnym garnku, w lekko osolonej wodzie (1 litr) z dodatkiem mleka i cukru, gotujemy brukselkę (czas gotowania mniej więcej 10 minut). Jeżeli uznamy, że brukselka jest dostatecznie miękka, wlewamy do niej zblendowane warzywa, dodajemy kostkę rosołową i trzy łyżki śmietany. Zupę doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku, jeżeli to konieczne. Smacznego.