Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49646
Dodano: 20.12.2014
Odsłon: 1290
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Obieramy warzywa. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę w plasterki, cebulę w drobną kostkę. Rozdrobnione warzywa zalewamy wodą, solimy, doprawiamy pieprzem, gotujemy do miękkości. Następnie warzywa należy zblendować.
W oddzielnym garnku, w lekko osolonej wodzie (1 litr) z dodatkiem mleka i cukru, gotujemy brukselkę (czas gotowania mniej więcej 10 minut). Jeżeli uznamy, że brukselka jest dostatecznie miękka, wlewamy do niej zblendowane warzywa, dodajemy kostkę rosołową i trzy łyżki śmietany.
Zupę doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku, jeżeli to konieczne.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

aaasikkk 27 grudnia 2014Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam brukselkę w każdej postaci! Muszę ją wypróbować w Twojej zupce :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz