Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa ziemniaczana z curry"
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2067
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 328
Polecam.
Odsłon: 2039
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 701
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2067
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 328
Polecam.
Odsłon: 2039
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 701
Składniki
Pieczywo kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło, mieszamy z solą czosnkową, wrzucamy grzanki. Ustawicznie mieszając drewnianą łopatką, obsmażamy grzanki na złoty kolor.
Obrane ziemniaki, marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy w piórka lub w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę.
Cebulę i czosnek szklimy na dwóch łyżkach masła stopionego w garnku o grubym dnie, wrzucamy ziemniaki, pietruszkę oraz marchew. Chwilę smażymy, wlewamy gorący bulion, dodajemy curry i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
Zupę miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy z czosnkowymi grzankami.
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji 2 złŹródło: Rewia