Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa ziemniaczana z curry"
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 55
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 439
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1859
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 55
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 439
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1380
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1859
Składniki
Pieczywo kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło, mieszamy z solą czosnkową, wrzucamy grzanki. Ustawicznie mieszając drewnianą łopatką, obsmażamy grzanki na złoty kolor.
Obrane ziemniaki, marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy w piórka lub w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę.
Cebulę i czosnek szklimy na dwóch łyżkach masła stopionego w garnku o grubym dnie, wrzucamy ziemniaki, pietruszkę oraz marchew. Chwilę smażymy, wlewamy gorący bulion, dodajemy curry i gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
Zupę miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy z czosnkowymi grzankami.
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji 2 złŹródło: Rewia