Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna zupa dla amatorów łososia:) Nawet moja córka, która nie jada zup rybnych prosiła o dokładkę:)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1700
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1152
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2219
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1700
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1152
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2219
Składniki
Por kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy por. Podsmażamy do zeszklenia, około 5 minut. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy 800 ml ciepłej wody, dodajemy liść laurowy i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy i myjemy ziemniaki. Kroimy je w kostkę i dodajemy do gotującej się wody z porem. Gotujemy do miękkości na małym ogniu.
Filet z łososia płuczemy i osuszamy. Kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy razem około 7 minut. Następnie dodajemy śmietanę i podgrzewamy jeszcze chwilę. Zupę podajemy posypaną natką pietruszki. Smacznego:)