Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna zupa dla amatorów łososia:) Nawet moja córka, która nie jada zup rybnych prosiła o dokładkę:)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4630
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 9223
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3074
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 697
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4630
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 9223
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3074
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 697
Składniki
Por kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy por. Podsmażamy do zeszklenia, około 5 minut. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy 800 ml ciepłej wody, dodajemy liść laurowy i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy i myjemy ziemniaki. Kroimy je w kostkę i dodajemy do gotującej się wody z porem. Gotujemy do miękkości na małym ogniu.
Filet z łososia płuczemy i osuszamy. Kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy razem około 7 minut. Następnie dodajemy śmietanę i podgrzewamy jeszcze chwilę. Zupę podajemy posypaną natką pietruszki. Smacznego:)