Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna zupa dla amatorów łososia:) Nawet moja córka, która nie jada zup rybnych prosiła o dokładkę:)
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 213
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 120
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 227
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 312
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 75
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 213
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 120
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 227
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 312
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 75
Składniki
Por kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy por. Podsmażamy do zeszklenia, około 5 minut. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy 800 ml ciepłej wody, dodajemy liść laurowy i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy i myjemy ziemniaki. Kroimy je w kostkę i dodajemy do gotującej się wody z porem. Gotujemy do miękkości na małym ogniu.
Filet z łososia płuczemy i osuszamy. Kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy razem około 7 minut. Następnie dodajemy śmietanę i podgrzewamy jeszcze chwilę. Zupę podajemy posypaną natką pietruszki. Smacznego:)