Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna zupa dla amatorów łososia:) Nawet moja córka, która nie jada zup rybnych prosiła o dokładkę:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4484
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12164
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6900
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4484
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12164
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6900
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Składniki
Por kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy por. Podsmażamy do zeszklenia, około 5 minut. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy 800 ml ciepłej wody, dodajemy liść laurowy i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy i myjemy ziemniaki. Kroimy je w kostkę i dodajemy do gotującej się wody z porem. Gotujemy do miękkości na małym ogniu.
Filet z łososia płuczemy i osuszamy. Kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy razem około 7 minut. Następnie dodajemy śmietanę i podgrzewamy jeszcze chwilę. Zupę podajemy posypaną natką pietruszki. Smacznego:)