Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna zupa dla amatorów łososia:) Nawet moja córka, która nie jada zup rybnych prosiła o dokładkę:)
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 52
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 32
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9270
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 52
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 32
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9270
Składniki
Por kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy por. Podsmażamy do zeszklenia, około 5 minut. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy 800 ml ciepłej wody, dodajemy liść laurowy i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy i myjemy ziemniaki. Kroimy je w kostkę i dodajemy do gotującej się wody z porem. Gotujemy do miękkości na małym ogniu.
Filet z łososia płuczemy i osuszamy. Kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy razem około 7 minut. Następnie dodajemy śmietanę i podgrzewamy jeszcze chwilę. Zupę podajemy posypaną natką pietruszki. Smacznego:)