Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po mimo że dziś Niedziela i nie ma u mnie rosołu więc jest przepyszny żurek na maślance naturalnej gdzie przepis pojawił się już na moim blogu
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 84
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 240
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 818
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 84
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 240
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 818
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać porcje, marchew, włoszczyznę suszoną oraz łyżkę przyprawy. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i w czasie wolnego gotowania dodać liście pora pokrojone
Do gotującego się wywaru dodać ziemniaki i gotować do ich miękkości po tym czasie dodać kiełbasę pokrojoną w krążki i gotować do czasu przygotowania maślanki ze śmietaną w trakcie wyjąć porcje rosołowe
Do gotującej się zupy wlać przygotowana maślankę ze śmietaną dodać liście i ziela angielskie oraz doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną, całość co jakiś czas mieszając pogotować przez 10 minut
Po gotowaniu się zupy już z maślanką i śmietaną dodać natkę pietruszki oraz przeciśnięty ząbek czosnku zagotować i zdjąć z ognia
Zupę polecam podawać z jajkiem ugotowanym na twardo