Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po mimo że dziś Niedziela i nie ma u mnie rosołu więc jest przepyszny żurek na maślance naturalnej gdzie przepis pojawił się już na moim blogu
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3814
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3771
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3814
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać porcje, marchew, włoszczyznę suszoną oraz łyżkę przyprawy. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i w czasie wolnego gotowania dodać liście pora pokrojone
Do gotującego się wywaru dodać ziemniaki i gotować do ich miękkości po tym czasie dodać kiełbasę pokrojoną w krążki i gotować do czasu przygotowania maślanki ze śmietaną w trakcie wyjąć porcje rosołowe
Do gotującej się zupy wlać przygotowana maślankę ze śmietaną dodać liście i ziela angielskie oraz doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną, całość co jakiś czas mieszając pogotować przez 10 minut
Po gotowaniu się zupy już z maślanką i śmietaną dodać natkę pietruszki oraz przeciśnięty ząbek czosnku zagotować i zdjąć z ognia
Zupę polecam podawać z jajkiem ugotowanym na twardo