Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po mimo że dziś Niedziela i nie ma u mnie rosołu więc jest przepyszny żurek na maślance naturalnej gdzie przepis pojawił się już na moim blogu
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 832
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 238
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31480
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 832
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 238
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31480
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać porcje, marchew, włoszczyznę suszoną oraz łyżkę przyprawy. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i w czasie wolnego gotowania dodać liście pora pokrojone
Do gotującego się wywaru dodać ziemniaki i gotować do ich miękkości po tym czasie dodać kiełbasę pokrojoną w krążki i gotować do czasu przygotowania maślanki ze śmietaną w trakcie wyjąć porcje rosołowe
Do gotującej się zupy wlać przygotowana maślankę ze śmietaną dodać liście i ziela angielskie oraz doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną, całość co jakiś czas mieszając pogotować przez 10 minut
Po gotowaniu się zupy już z maślanką i śmietaną dodać natkę pietruszki oraz przeciśnięty ząbek czosnku zagotować i zdjąć z ognia
Zupę polecam podawać z jajkiem ugotowanym na twardo