Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ jestem młodą gotującą mamą dziś danie dla malucha
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5306
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12796
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10362
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5962
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5306
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12796
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4558
Składniki
Ok. 1/2 litra wody stawiamy w garnku i zagotowujemy, wsypujemy odrobinę soli i ryż. Gotujemy aż ryż będzie miękki. W międzyczasie możemy sobie posiekać drobno koperek a marchewkę i pietruszkę w kosteczkę. Gdy ryż zaczyna być miękkawy wrzucamy marchewkę i pietruszkę, chwilę gotujemy. Dorzucamy koperek. Gotujemy wszystko ok 5 min. Doprawiamy do smaku, dodajemy śmietanę i czekamy aż się zagotuje. Smacznego.