Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zupka " Wiejski Ogród Paula Cezanne'a" inspirowana twórczością wielkiego malarza Paul'a Cezanne'a , który perfekcyjnie malował pejzarze , kwiaty ale też jako pierwszy malował sensu stricte proste jedzenie - skład zupki to wywar mięsny z warzywami (ziemniaki, marchew, kalarepka, sól, pieprz podany z parzoną botwiną buraków liściowych (żółtych i biaych) wraz ze świeżo potartym chrzanem , liśćmi młodej pokrzywy, liśćmi Tulbahgi i suszonymi pomidorami z odrobiną maślanki By jadło się smacznie, zdrowo i pięknie dziś
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 88
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 66
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 88
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 66
Składniki
Cebule z czosnkiem i marchewką poddusić na oliwie , następnie zalać wodą wrzucić mięsiwo i gotować do miękkości . Potem wrzucić ziemniaki i kalarepę i gotować przez kolejne 8 do 10 minut. Następnie dodać siekane ziele Tulbaghi, pokrzywy oraz suszone pomidory i siekane liście buraków , tak aby sie sparzyły max 5 minut. Dobrawić oregano , solą i pieprzem . Tuż przed podaniem na talerz zaprawić maślanką .