Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zupka " Wiejski Ogród Paula Cezanne'a" inspirowana twórczością wielkiego malarza Paul'a Cezanne'a , który perfekcyjnie malował pejzarze , kwiaty ale też jako pierwszy malował sensu stricte proste jedzenie - skład zupki to wywar mięsny z warzywami (ziemniaki, marchew, kalarepka, sól, pieprz podany z parzoną botwiną buraków liściowych (żółtych i biaych) wraz ze świeżo potartym chrzanem , liśćmi młodej pokrzywy, liśćmi Tulbahgi i suszonymi pomidorami z odrobiną maślanki By jadło się smacznie, zdrowo i pięknie dziś
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Cebule z czosnkiem i marchewką poddusić na oliwie , następnie zalać wodą wrzucić mięsiwo i gotować do miękkości . Potem wrzucić ziemniaki i kalarepę i gotować przez kolejne 8 do 10 minut. Następnie dodać siekane ziele Tulbaghi, pokrzywy oraz suszone pomidory i siekane liście buraków , tak aby sie sparzyły max 5 minut. Dobrawić oregano , solą i pieprzem . Tuż przed podaniem na talerz zaprawić maślanką .