Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zupka " Wiejski Ogród Paula Cezanne'a" inspirowana twórczością wielkiego malarza Paul'a Cezanne'a , który perfekcyjnie malował pejzarze , kwiaty ale też jako pierwszy malował sensu stricte proste jedzenie - skład zupki to wywar mięsny z warzywami (ziemniaki, marchew, kalarepka, sól, pieprz podany z parzoną botwiną buraków liściowych (żółtych i biaych) wraz ze świeżo potartym chrzanem , liśćmi młodej pokrzywy, liśćmi Tulbahgi i suszonymi pomidorami z odrobiną maślanki By jadło się smacznie, zdrowo i pięknie dziś
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 105
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 91
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 126
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 105
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 91
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 126
Składniki
Cebule z czosnkiem i marchewką poddusić na oliwie , następnie zalać wodą wrzucić mięsiwo i gotować do miękkości . Potem wrzucić ziemniaki i kalarepę i gotować przez kolejne 8 do 10 minut. Następnie dodać siekane ziele Tulbaghi, pokrzywy oraz suszone pomidory i siekane liście buraków , tak aby sie sparzyły max 5 minut. Dobrawić oregano , solą i pieprzem . Tuż przed podaniem na talerz zaprawić maślanką .