Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego jak żur na króliku, jest bardzo smaczny i aromatyczny a ugotowane w nim mięso rozpływa się w ustach. Polecam.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Królika opłukaj, włóż do garnka, zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny. Dodaj cebulę, czosnek, grzybki oraz przyprawy. Gotuj około 45 minut.
Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Gotuj do miękkości. Dodaj do smaku żur z butelki gotuj około 5 minut. Na koniec dodaj śmietanę rozmieszaną z kilkoma łyżkami zupy. Zupę podaj z mięsem z królika i ewentualnie z pajdą chleba. Taki żurek robiła moja babcia i podawała z pajda swojskiego chleba. Polecam.