Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego jak żur na króliku, jest bardzo smaczny i aromatyczny a ugotowane w nim mięso rozpływa się w ustach. Polecam.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2283
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 703
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2283
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 112
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5231
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 703
Składniki
Królika opłukaj, włóż do garnka, zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny. Dodaj cebulę, czosnek, grzybki oraz przyprawy. Gotuj około 45 minut.
Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Gotuj do miękkości. Dodaj do smaku żur z butelki gotuj około 5 minut. Na koniec dodaj śmietanę rozmieszaną z kilkoma łyżkami zupy. Zupę podaj z mięsem z królika i ewentualnie z pajdą chleba. Taki żurek robiła moja babcia i podawała z pajda swojskiego chleba. Polecam.