Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek benedyktyński na bezglutenowym zakwasie z płatków owsianych, podany nie z jajkiem, lecz z twarogiem.
Wszystkie warzywa umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka (cebulę opalić), dodać liście laurowe i ziele angielskie. Suszone zioła wsypać do torebki służącej do parzenia herbaty, zawiązać i wrzucić do garnka. Zalać wodą, posolić, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez godzinę.
Wywar przecedzić (na warzywach można zrobić sałatkę). Dodać kiełbasę pokrojoną w plasterki i wlać wymieszany zakwas (najlepiej przez sitko, żeby w zupie nie pływały płatki). Przyprawić majerankiem.
Śmietanę zahartować wrzącym żurkiem i dodać do zupy. Całość dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Posolić i przyprawić pieprzem.
Twaróg pokroić w kostkę i ułożyć na talerzach. Zalać żurkiem. Można udekorować zieleniną.
Carpaccio to tradycyjna, włoska przystawka. Tradycyjnie jest wykonana z surow...
Odsłon: 50
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 64
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 87
Carpaccio to tradycyjna, włoska przystawka. Tradycyjnie jest wykonana z surow...
Odsłon: 50
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 64
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 87
Składniki
Wszystkie warzywa umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka (cebulę opalić), dodać liście laurowe i ziele angielskie. Suszone zioła wsypać do torebki służącej do parzenia herbaty, zawiązać i wrzucić do garnka. Zalać wodą, posolić, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez godzinę.
Wywar przecedzić (na warzywach można zrobić sałatkę). Dodać kiełbasę pokrojoną w plasterki i wlać wymieszany zakwas (najlepiej przez sitko, żeby w zupie nie pływały płatki). Przyprawić majerankiem.
Śmietanę zahartować wrzącym żurkiem i dodać do zupy. Całość dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Posolić i przyprawić pieprzem.
Twaróg pokroić w kostkę i ułożyć na talerzach. Zalać żurkiem. Można udekorować zieleniną.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa krewetkowa
Zupy
botwinka z jajkiem w koszulce
Zupa ryżanka
Lubicie proste a zarazem smaczne szybkie w przygotowaniu zupy?
Odsłon: 167
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Chłodnik na pomidorach, pieczonych burakach i jabłkach, który w prosty sposób...
Odsłon: 65