Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie o każdej porze roku.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25865
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3017
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25865
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3017
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Składniki
Białą, surową kiełbasę zalałem zimną wodą (700 ml), zagotowałem, zebrałem szumowiny i zmniejszyłem płomień. Gotowałem jeszcze 15 min, po czym wyjąłem kiełbasę z wody. Wywar przecedziłem przez gazę, wlałem do garnka, dodałem startą, podsmażoną na maśle marchew, pokrojone w kostkę ziemniaki, wlałem zakwas, dodałem przyprawę i gotowałem jeszcze 20 min. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem. Podałem z ćwiartkami jajek i kiełbasą pokrojoną na plasterki.