Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo eksperymentalny, ale udany. podany z makaronem sojowym i surimi.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8680
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327968
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8680
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327968
Składniki
/nie podaję przypraw ilościowo, bo uważam, że każdy ma swoje gusta, zwłaszcza w tak intensywnych smakach/ Żurek rozprowadzam w wodzie. Zagotowuję. Wrzucam chili, kolendrę, zmiażdżony czosnek i gotuję. Kroję jasną część pora w plastry i dokładam do żurku. Duszę na niewielkim ogniu. Marchew kroję w słupki. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju ryżowego. Podsmażam sezam. Dodaję marchew, zasypuję cukrem i smażę chwilę. Śmietanę mieszam z jogurtem. Zaprawiam kilkoma łyżkami żurku. Dolewam do zupy i mieszam. Dodaję podsmażoną marchew. Wkrawam oczyszczone pieczarki. Duszę.
Na patelnię po marchewkach wrzucam pokrojone surimi. Przyprawiam lekko sezamem, solą i pieprzem. Makaron sojowy zalewam wrzątkiem i czekam chwilę. Dokładam do surimi i smażę. Dodaję do zupy pod koniec gotowania. Przyprawiam do smaku. Podaję od razu. Bardzo gorące.