Składniki:
- 400g mięsa mielonego wieprzowego
- 2 łyżki migdałów w plastry
- 1 marchewka
- 1 kostka paprykowa
- 100 ml śmietany
Sposób przygotowania:
1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski
2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze.
3. Kulki oprósz w mace obsmaż na patelni zalej dwoma szklankami wody dodaj listek laurowy ziele parę ziarenek pieprzu, kostkę paprykową knorr całość duś około 10 minut na koniec zapraw śmietana.
4. Pulpeciki podawaj z ryżem bądź ziemniakami
Kuchnia międzynarodowa
Danie proste do przygotowania
Czas przygotowania 30 minut
Danie dla dzieci
Receptura dla czterech osób
Pulpeciki z marchewką i migdałami
Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie.
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
Szaszłyki z halloumi i cukinią
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 171
7
REKLAMA