Sezon na dynię

Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie.

Składniki:


- 400g mięsa mielonego wieprzowego
- 2 łyżki migdałów w plastry
- 1 marchewka
- 1 kostka paprykowa
- 100 ml śmietany

Sposób przygotowania:

1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski
2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze.
3. Kulki oprósz w mace obsmaż na patelni zalej dwoma szklankami wody dodaj listek laurowy ziele parę ziarenek pieprzu, kostkę paprykową knorr całość duś około 10 minut na koniec zapraw śmietana.
4. Pulpeciki podawaj z ryżem bądź ziemniakami



Kuchnia międzynarodowa
Danie proste do przygotowania
Czas przygotowania 30 minut
Danie dla dzieci
Receptura dla czterech osób

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Słonecznikowiec

Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...

Odsłon: 267

>60 min
2
Sałatki Surówka z kapusty pekińskiej

Prosta surówka do obiadu ze świeżych warzyw polanych olejem i sokiem z cytryn...

Odsłon: 418

15 min
3
Desery Crumble cookie

Crumble cookie oznacza, z angielskiego, kruche ciastko. Duże, miękkie, a zara...

Odsłon: 8424

30 min
11
Zupy Zupa gulaszowa na żeberkach

Gulaszowa to zupa wyjątkowo lubiana przez wszystkich. Jedna z najsmaczniejszy...

Odsłon: 479

30 min
3
Dania główne Gofry

Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...

Odsłon: 12936

30 min
24
Dania główne Racuszki z jabłkami

Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...

Odsłon: 25633

30 min
28