Jedną z najbardziej znanych i lubianych jest Akademia Kulinarna Whirlpool, która niedawno obchodziła swoje 3. urodziny. To tutaj, w profesjonalnie urządzonej przestrzeni, spotykają się pasjonaci produktu i miłośnicy dobrej kuchni, by wymieniać się wiedzą i doświadczeniami oraz celebrować przyjemność i satysfakcję z gotowania. Dobre towarzystwo, fantastyczna zabawa oraz moc wrażeń - nie tylko kulinarnych - gwarantowane.
Co bardzo ważne, na warsztatach organizowanych w Akademii Kulinarnej Whirlpool doskonale poradzi sobie zarówno laik, stawiający dopiero pierwsze kroki w kuchni, jak i nieco bardziej zaawansowany, domowy kucharz, pragnący podszkolić swój warsztat. Sympatyczni i doświadczeni prowadzący z chęcią podzielą się swoją wiedzą i pokażą jak z nawet najprostszych składników wyczarować imponującą ucztę, która zachwyci gości.
Warsztaty w Akademii Kulinarnej Whirlpool odbywają się cyklicznie, w każdą sobotę zwykle w godzinach przedpołudniowych. Ich tematyka dobierana jest zgodnie z sezonowością i na bieżąco uwzględnia różnorodne oczekiwania klientów. Mięsożercy, wegetarianie, weganie, amatorzy słodkości, pizzy, świeżego makaronu czy owoców morza na pewno będą usatysfakcjonowani.
Zespół Akademii Kulinarnej Whirlpool
Kogo spotkamy na warsztatach? Przede wszystkim fantastycznego Marco Ghia, będącego szefem, a zarazem dobrym duchem Akademii Kulinarnej Whirlpool. Marco dorastał we Włoszech i tam też stawiał pierwsze kroki w kuchni. Nie dziwi więc, że przed uczestnikami odkrywa tajniki jednej z najbardziej lubianych kuchni na świecie, czyli kuchni włoskiej. Jeśli chcielibyście się dowiedzieć jak przygotować perfekcyjny makaron, idealną pizzę lub bajeczne tiramisu, Marco będzie idealnym przewodnikiem po tych klasycznych, włoskich smakach.
Osoby lubiące nieoczywiste połączenia smaków oraz zaskakujące kompozycje stworzone z myślą o wielbicielach kuchni roślinnej z pewnością zainteresują się warsztatami z Dominiką Wójciak, zwyciężczynią III edycji MasterChefa, której talentem zachwycił się sam Gordon Ramsay. Dla ortodoksyjnych wegan Alicja Rokicka - autorka bloga Wegan Nerd, przygotowała specjalny warsztat bożonarodzeniowy, który obfitością i bogactwem smaku wcale nie będzie ustępował klasycznym propozycjom świątecznym.
Z Akademią Kulinarną Whirlpool chętnie współpracują także gotujący psychodietetycy i dietoterapeuci tacy jak Katarzyna Błażejewska-Stuhr - autorka bestsellerowych książek o koktajlach dla zdrowia i urody, a także Maia Sobczak - autorka bloga Qmamkasze.pl i pięknej książki „Qmam kaszę - czyli powrót do korzeni".
Nadchodzące warsztaty w Akademii Whirlpool
Akademia Kulinarna Whirlpool to miejsce tętniące życiem, w którym nie można się nudzić. Już wkrótce Alicja Rokicka podpowie wam, jak przygotować bezmięsne i spektakularne święta w stylu Wegan Nerd. Ostatni warsztat w tym roku będzie poświęcony dziczyźnie. Marco Ghia zaproponuje Wam niebanalne podejście do tradycyjnej, polskiej dziczyzny, której nada typowego, włoskiego aromatu. Uczestnicy warsztatów przygotują pasticcio di cinghiale in crosta, czyli roladę z dzika pod chrupiącą skórką, pappardelle z ragout z dzika i domowe salami z dzika. Gwarantujemy, że trudno Wam będzie wstać od stołu
Gwarancją komfortowego przygotowania ulubionych dań jest nowoczesny i intuicyjny sprzęt do zabudowy marki Whirlpool. Produkty te wyposażone są w specjalną technologię 6-ty Zmysł, która w praktyce wspiera nas na każdym etapie przygotowywania potraw, gwarantując doskonałe efekty w kuchni. Np. piekarniki do zabudowy posiadają program zapamiętujący ustawienia pieczenia aż 10 ulubionych potraw. Dzięki takim drobnym udogodnieniom gotowanie staje się naprawdę szybkie, proste i niezwykle przyjemne.
Aktualny kalendarz warsztatów w Akademii Kulinarnej Whirlpool dostępny jest na stronie http://akademiakulinarnawhirlpool.pl