Cieciorka, cebula, boczniaki, papryka i passata pomidorowa, z tych składników możesz wyczarować idealne, jednogarnkowe danie, czyli ciecierzycę po bretońsku z boczniakami. Przepis ten to wariacja na temat klasycznej fasolki po bretońsku, w tej wersji zastąpiona przez cieciorkę. Danie doskonale sprawdzi się na szybki, jesienny obiad. Rozgrzeje cię i nasyci na długo, pycha!
Polecane artykuły
Pieczenie to prawdziwe wybawienie dla zabieganych – minimum wysiłku, maksimum smaku. Obiady z piekarnika pozwalają wstawić potrawę, zamknąć drzwicz...
Niektórzy twierdzą, że nie da się eksperymentować w kuchni, bo wszystko już wymyślono. Ewa Wachowicz w 558. odcinku swojego programu kulinarnego sp...
Co powinno znaleźć się na wigilijnym stole? Tradycja mówi o 12 potrawach, ale współczesne gospodynie często modyfikują tę liczbę. Ważniejsze od szt...
Nic tak nie pachnie świętami, jak miód i aromat korzennych przypraw unoszący się z kuchni. Piernik dojrzewający to smak tradycji i wynik cierpliwoś...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Włoska
- Dla dzieci
- Nabiał
- Jajka
- Orzechy
- Nerkowce
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 2004
Sernik zawsze dobry. Polecam.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1693
