Ciecierzyca po bretońsku z boczniakami
Cieciorka, cebula, boczniaki, papryka i passata pomidorowa, z tych składników możesz wyczarować idealne, jednogarnkowe danie, czyli ciecierzycę po bretońsku z boczniakami. Przepis ten to wariacja na temat klasycznej fasolki po bretońsku, w tej wersji zastąpiona przez cieciorkę. Danie doskonale sprawdzi się na szybki, jesienny obiad. Rozgrzeje cię i nasyci na długo, pycha!
Polecane artykuły
Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...
Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...
Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...
Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
- Impreza
- Halloween
- Do pracy
- Polska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kotlety
- Ciasta
- Bułki
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 929
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22374