Cieciorka, cebula, boczniaki, papryka i passata pomidorowa, z tych składników możesz wyczarować idealne, jednogarnkowe danie, czyli ciecierzycę po bretońsku z boczniakami. Przepis ten to wariacja na temat klasycznej fasolki po bretońsku, w tej wersji zastąpiona przez cieciorkę. Danie doskonale sprawdzi się na szybki, jesienny obiad. Rozgrzeje cię i nasyci na długo, pycha!

Polecane artykuły

Informacje Warzywo dla sercowców. Rzadko gości w menu, a można z niego zrobić pyszne dania

To warzywo nie jest jeszcze zbyt popularne w naszych kuchniach, choć ma wiele do zaoferowania. Jego delikatny smak i bogactwo wartości odżywczych s...

1
Informacje 5 pomysłów na kolację w 5 minut. Po takim posiłku będziesz spać jak dziecko

Zastanawiasz się, co jeść na kolację, żeby dobrze spać? Sekret tkwi w lekkostrawnych i zbilansowanych daniach, które nie obciążą twojego układu pok...

2
Informacje Warzywa do obiadu na ciepło. Nie tylko buraczki i marchewka z groszkiem

Warzywa to nie tylko dodatek do obiadu, ale kluczowy element pełnowartościowego posiłku. Choć klasyczne buraczki czy marchewka z groszkiem mają swo...

1
Informacje Gotowanie na indukcji – nowoczesność, oszczędność i precyzja w kuchni

Indukcja zrewolucjonizowała codzienne gotowanie – jest szybsza, bezpieczniejsza i znacznie bardziej energooszczędna niż tradycyjne rozwiązania. Jeś...

1

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Surówka z pora i kukurydzy

Przepis na prostą, szybką, ale przede wszystkim smaczną surówkę z pora oraz k...

Odsłon: 3037

15 min
14