Ciecierzyca po bretońsku z boczniakami
Cieciorka, cebula, boczniaki, papryka i passata pomidorowa, z tych składników możesz wyczarować idealne, jednogarnkowe danie, czyli ciecierzycę po bretońsku z boczniakami. Przepis ten to wariacja na temat klasycznej fasolki po bretońsku, w tej wersji zastąpiona przez cieciorkę. Danie doskonale sprawdzi się na szybki, jesienny obiad. Rozgrzeje cię i nasyci na długo, pycha!

Polecane artykuły

Kiełbasa to nie tylko element, który musi znaleźć się na świątecznym stole. Dobre wyroby chętnie spożywamy przez cały rok. Sprawdź, jak zrobić arom...

Najlepiej smakują zerwane prosto z krzewu. Okazuje się, że właśnie takie są też najzdrowsze. Odkryj właściwości prozdrowotne borówki amerykańskiej,...

Wyznawcy wiary chrześcijańskiej lub tradycjonaliści udają się podczas świąt Wielkiej Nocy z koszyczkiem na święcenie. Czy wiesz dokładnie, co do ni...

W zależności od regionu Polski, podczas Wielkanocy, zajadamy się różnymi smakołykami. Czy znasz wszystkie świąteczne potrawy? Przekonaj się, rozwią...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Śródziemnomorska
- Kasze i ryż
- Kuskus
- Warzywa
- Ciecierzyca
- Papryka
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Jajka
Odsłon: 477

Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Jogurt
- Orzechy
- Przyprawy
- Mięta
- Ciasta
- Serniki
Odsłon: 606

