Cieciorka, cebula, boczniaki, papryka i passata pomidorowa, z tych składników możesz wyczarować idealne, jednogarnkowe danie, czyli ciecierzycę po bretońsku z boczniakami. Przepis ten to wariacja na temat klasycznej fasolki po bretońsku, w tej wersji zastąpiona przez cieciorkę. Danie doskonale sprawdzi się na szybki, jesienny obiad. Rozgrzeje cię i nasyci na długo, pycha!
Polecane artykuły
Jesienią i zimą nasz układ odpornościowy szczególnie potrzebuje wsparcia, a jednym z najlepszych sposobów na jego wzmocnienie jest włączenie do die...
Ewa Wachowicz w 556. odcinku programu "Ewa Gotuje" kontynuuje cykl na tradycyjne gotowanie. Zupa będzie góralska, choć z małym twistem. Na danie gł...
Zmiana śniadania może całkowicie odmienić poranki. Zamiast tradycyjnych kanapek możemy przygotować coś sycącego i pełnego wartości odżywczych, co d...
Ty również kojarzysz śledzia wyłącznie z rodzinnymi uroczystościami? Pora to zmienić - ta srebrna ryba kryje w sobie prawdziwą kopalnię wartości od...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Przyprawy
- Czosnek
- Bułki
Odsłon: 5345
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1683
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5203
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1704
