Szukasz pomysłu na pyszną pastę kanapkową? Wypróbuj liptauer, czyli pastę serową z dodatkiem aromatycznych przypraw i innych składników. Nazwa przystawki wzięła się od Liptowa na Słowacji, gdzie jest to danie regionalne. Pasta będzie idealna na śniadanie, kolację lub po prostu przekąskę. Życzymy smacznego!
Polecane artykuły
Pierogi to symbol domowego ciepła i rodzinnych spotkań. Ale chyba każdemu zdarzyły się pierogowe problemy zamiast perfekcyjnego dania. Na szczęście...
Barszcz z uszkami to jedno z najważniejszych dań na wigilię i każda rodzina ma swój przepis. Jego intensywny kolor i głęboki smak sprawiają, że roz...
W kuchni Ewy Wachowicz świąteczne gotowanie. W 561. odcinku prowadząca zdradziła przepis na tradycyjną zupę kwasówkę oraz nietypowy pasztet świątec...
Czy wiesz o tym, że na wigilię można podać również zupę grzybową? To nie tylko zwykły wywar z leśnych darów. To esencja polskiej tradycji, gdzie ka...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8604
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3040
Polecam.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Jabłka
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 1828
Polecam.
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Dżemy
- Dla zdrowia
Odsłon: 528