Liptauer, czyli pyszna pasta kanapkowa

Szukasz pomysłu na pyszną pastę kanapkową? Wypróbuj liptauer, czyli pastę serową z dodatkiem aromatycznych przypraw i innych składników. Nazwa przystawki wzięła się od Liptowa na Słowacji, gdzie jest to danie regionalne. Pasta będzie idealna na śniadanie, kolację lub po prostu przekąskę. Życzymy smacznego!

Polecane artykuły

Informacje Co zrobić na grilla? 8 oryginalnych przepisów, goście będą zachwyceni

Kochasz grillować? Tak samo my. Sezon grillowy w pełni, ale czy nie masz już dość tradycyjnych kiełbas i karczku? Jeśli tak, to co powiesz na nowe,...

0
Informacje Parmezan kontra Parmigiano Reggiano: jaka jest różnica? Co to jest parmezan i do czego go używać?

Parmigiano Reggiano to jeden z najbardziej rozpoznawalnych włoskich serów, który cieszy się popularnością wśród polskich konsumentów. Produkt dosko...

4
Informacje Najlepsza polewa na sernik. Czekoladowa, malinowa a może pistacjowa?

Sernik to podstawowy wypiek, który powinien znaleźć się w repertuarze nawet najbardziej początkującego cukiernika. Można go przyrządzić na wiele ró...

4
Informacje Śniadania bogate w błonnik. Dodadzą sił i energii na cały dzień

Nie bez powodu mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia - w końcu jego rolą jest dodanie nam energii. Aby tak się stało, powinny znaleź...

7

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Sałatki Sałatka ziemniaczana

Sałatka z młodych ziemniaków, selera naciowego, dymki, papryki i ogórków pola...

Odsłon: 83

30 min
0
60 min
2