Szakszuka to nic innego jak zapiekane jajka w sosie pomidorowo-paprykowym, najczęściej podawane na śniadanie. W tym góralskim wydaniu podaj ją z plasterkami kiełbasami, posyp startym oscypkiem i zieleniną. Całość zaserwuj prosto z patelni. Palce lizać!
Polecane artykuły
Czy wiesz, co to jest tyndalizacja? Ta niezwykła metoda konserwowania mięsa pozwala przechowywać je w słoikach przez lata bez lodówki. Odkryta prze...
Materiał promocyjny
Przygotowanie świątecznej uczty oznacza długie godziny spędzone w kuchni – mieszanie, pieczenie, gotowanie i ciągłe doglądanie garnków. A jeszcze t...
Do czego używać ricotty, aby wydobyć jej najlepsze atuty? Ten włoski ser świetnie sprawdza się w ciastach, sernikach, naleśnikach i sałatkach. Jego...
Karp to przysmak, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie świątecznego stołu. Jednak nie każdy lubi jego lekko mulisty aromat. Na szczęście istni...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8474
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 542
