Kolejna edycja festiwalu Restaurant Week

Restaurant Week mówi „Chodźmy do Restauracji!”. Startuje wiosenne przebudzenie w najlepszych restauracjach w całe Polsce!

Polacy coraz chętniej wychodzą z domów - coraz częściej także do restauracji. Rewolucja restauracyjna dotarła już do najdalszych zakątków Polski - prawie wszędzie tam, dociera także Restaurant Week. Wiosenna edycja Festiwalu pod hasłem "Chodźmy!" już między 18., a 30. kwietnia. Rezerwacje popisowych trzydaniowych doświadczeń w najlepszych restauracjach w całej Polsce już od 22. marca na www.RestaurantWeek.pl.

W 2017 roku wydaliśmy w restauracjach ponad 3 miliardy złotych więcej, niż rok wcześniej. Wyjście do restauracji coraz rzadziej kojarzy się tylko z jedzeniem, a coraz częściej z radosnym wspólnym czasie przy stole z bliskimi i znajomymi. Dlatego właśnie, pierwszy dzień kalendarzowej wiosny to dokonały pretekst do zarezerwowania stolików w najlepszych restauracjach w całym kraju. Szefowie Kuchni ponad 400. restauracji zaprezentują na Festiwalu popisowe trzydaniowe menu, dostępne tylko dla gości Restaurant Week. W Festiwalu udział wezmą zarówno restauracje z ugruntowaną pozycją na rynku, jak i najlepsze debiutujące lokale, które z dnia na dzień zyskują na popularności.

Dłuższe, słoneczne dni i budząca się do życia przyroda przyczyniają się do odświeżenia życia towarzyskiego, opuszczenia ciepłych, czterech kątów i wyjścia do restauracji. Najwyższa pora zaprosić kogoś bliskiego na wspólne świętowanie małych i dużych sukcesów albo odświeżyć starą znajomość podczas wspaniałej restauracyjnej przygody. Restaurant Week to do tego najlepsza okazja - rezerwacja stolika oraz popisowe trzy dania oraz niespodzianka od sponsora wydarzenia w festiwalowej cenie 49 zł (około 50% zniżki).

W ramach ceny każdej rezerwacji na wszystkich gości Festiwalu czekać będzie niespodzianka od sponsorów wydarzenia. Kropla Délice to oficjalna woda Festiwalu Restaurant Week. Jej kompozycja składników mineralnych, idealne nagazowanie oraz elegancka butelka doskonale łączą się z kunsztem festiwalowych dań serwowanych przez najlepszych Szefów Kuchni.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia

Śniadania Racuchy z borówką

Pyszne śniadanie polecam i gwarantuję, że będziecie bardzo często wracać do t...

Odsłon: 517

60 min
7
15 min
3
15 min
2

Polecane artykuły

Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1
Informacje Witaminy z grupy B – na co pomagają, w czym się znajdują?

Witaminy z grupy B są niezmiernie ważne dla naszego zdrowia. Wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania zdrowej skór...

0
Informacje Sezon grillowy czas zacząć! Oto prawdziwy „narodowy sport Polaków”

Grillowanie zajmuje ważne miejsce w sercach Polaków. Śmiało można stwierdzić, że to nasz sport narodowy, który jednoczy przyjaciół i rodziny w upal...

0
Informacje 5 grillowanych potraw mięsnych, którym trudno się oprzeć

W tym sezonie grillowym warto poeksperymentować ze smakami. Karkówka i kiełbaski? Jak najbardziej, ale może w kanapce i w towarzystwie warzyw? Podp...

0