Ciasta na Boże Narodzenie

Restaurant Week mówi „Chodźmy do Restauracji!”. Startuje wiosenne przebudzenie w najlepszych restauracjach w całe Polsce!

Polacy coraz chętniej wychodzą z domów - coraz częściej także do restauracji. Rewolucja restauracyjna dotarła już do najdalszych zakątków Polski - prawie wszędzie tam, dociera także Restaurant Week. Wiosenna edycja Festiwalu pod hasłem "Chodźmy!" już między 18., a 30. kwietnia. Rezerwacje popisowych trzydaniowych doświadczeń w najlepszych restauracjach w całej Polsce już od 22. marca na www.RestaurantWeek.pl.

W 2017 roku wydaliśmy w restauracjach ponad 3 miliardy złotych więcej, niż rok wcześniej. Wyjście do restauracji coraz rzadziej kojarzy się tylko z jedzeniem, a coraz częściej z radosnym wspólnym czasie przy stole z bliskimi i znajomymi. Dlatego właśnie, pierwszy dzień kalendarzowej wiosny to dokonały pretekst do zarezerwowania stolików w najlepszych restauracjach w całym kraju. Szefowie Kuchni ponad 400. restauracji zaprezentują na Festiwalu popisowe trzydaniowe menu, dostępne tylko dla gości Restaurant Week. W Festiwalu udział wezmą zarówno restauracje z ugruntowaną pozycją na rynku, jak i najlepsze debiutujące lokale, które z dnia na dzień zyskują na popularności.

Dłuższe, słoneczne dni i budząca się do życia przyroda przyczyniają się do odświeżenia życia towarzyskiego, opuszczenia ciepłych, czterech kątów i wyjścia do restauracji. Najwyższa pora zaprosić kogoś bliskiego na wspólne świętowanie małych i dużych sukcesów albo odświeżyć starą znajomość podczas wspaniałej restauracyjnej przygody. Restaurant Week to do tego najlepsza okazja - rezerwacja stolika oraz popisowe trzy dania oraz niespodzianka od sponsora wydarzenia w festiwalowej cenie 49 zł (około 50% zniżki).

W ramach ceny każdej rezerwacji na wszystkich gości Festiwalu czekać będzie niespodzianka od sponsorów wydarzenia. Kropla Délice to oficjalna woda Festiwalu Restaurant Week. Jej kompozycja składników mineralnych, idealne nagazowanie oraz elegancka butelka doskonale łączą się z kunsztem festiwalowych dań serwowanych przez najlepszych Szefów Kuchni.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
4
30 min
40
Desery Ofelia

Warstwowe ciasto Ofelia to wariacja na temat bezy i napoleonki. Jest cudownie...

Odsłon: 10876

60 min
13
Dania główne Bigos z pekińskiej

Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.

Odsłon: 65

15 min
9
15 min
3
Ciasta Szybki piernik na oleju

Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...

Odsłon: 958

60 min
1

Polecane artykuły

Informacje Tradycyjne i z twistem. 10 pomysłów na makowce

Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na stole obowiązkowo m...

37
Informacje Sałatki na śniadanie. Najlepsze, gdy się odchudzasz i dbasz o linię

Planujesz zrzucić kilka nadprogramowych kilogramów i szukasz ciekawych pomysłów na pierwszy posiłek dnia? Jeśli jajecznica i kanapki już ci się znu...

2
Informacje Świąteczne przepisy siostry Anastazji. Top 10 dań i ciast na wigilijny stół

Siostra Anastazja to zdecydowanie najbardziej znana gotująca duchowna. Jej przepisy cieszą się niezwykłą popularnością, na co dzień korzysta z nich...

26
Informacje Ciasta z makiem na święta. Zaskoczysz gości oryginalnymi przepisami

Święta to czas, kiedy aromatyczne wypieki królują na naszych stołach. Wśród nich nie może zabraknąć ciast z makiem – tradycyjnych, ale zawsze zachw...

7