Sprawdzone przepisy na Wielkanoc

Świąteczna akcja Restaurant Week! Z badań Narodowego Stowarzyszenia Restauracji USA wynika, że aż 62% osób chce otrzymać na Święta wyjście do restauracji ! Jeśli nie masz jeszcze pomysłu na upominek, koniecznie prezentuj najbliższym wyjścia do słynnych warszawskich restauracji w ramach Doświadczeń Restauracyjnych przygotowanych przez Restaurant Week.

Fot. materiały prasowe

Ponad ⅔ osób chce na prezent wyjścia restauracyjne. Wniosek? Zamiast kolejnej pary skarpet czy nietrafionych perfum prezentuj najbliższym wyjścia restauracyjne. W świątecznej akcji Restaurant Week bierze udział kilkanaście słynnych warszawskich restauracji, w których Chefowie przygotowują swoje popisowe menu w okazyjnej cenie. Wśród nich znajdziemy między innymi Meze by Teo Vafidis & Sons, Reina Steakhouse & Seafood, Restaurację Baczewskich czy Bydło i Powidło.

Jeśli jesteś więc fanem francuskich klimatów, zatrzymaj się na stacji z owocami morza - Seafood Station. Spróbujesz tu wysokiej jakości selekcji owoców morza w doskonałym wydaniu. Na Gości czeka Seafood Plater Exclusive z homarem, ostrygami, tatarem z przegrzebków, mulami, kawiorem z troci francuskiej, krewetkami i langustynkami z miksem aromatycznych sosów. Miłośnikom kuchni śródziemnomorskiej polecamy grecką fetę w Meze by Teo Vafidis & Sons. W menu znajdziesz m.in. musakę - gyros metaxę, kritharoto (makaron w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami), grillowany ser halloumi, mix greckich oliwek, tzatziki, grecką sałatkę i pitę. Wszystkich wielbicieli burgerów zaprasza Bydło i Powidło - pierwsza jadalnia wołowiny z prawdziwego zdarzenia! Specjalnością restauracji są steki z argentyńskiej i polskiej wołowiny. To właśnie tu zjesz najlepszego burgera w Stolicy z wołowiną Hereford nadziewaną serem mimolette z dodatkiem papryczek jalapeno, karmelizowaną cebulą cukrową, sałatą, pomidorem i bułką brioche. W karcie dań znajdziesz również pastrami sliders, frytki oraz słodki deser - czekoladowe brownie z karmelem i kulką lodów oraz sernik domowy z powidłem śliwkowym.

Pełna lista doświadczeń restauracyjnych znajduje się na stronie festiwalu. Akcja ma formułę otwartą, co oznacza, że restauracje w dowolnym momencie mogą zgłosić chęć uczestnictwa. Jej ideą jest wzbogacenie świątecznych i poświątecznych spotkań z bliskimi. To również najlepszy i najwygodniejszy wybór dla tych, którzy nie mają czasu na przedświąteczne gotowanie oraz bieganie za prezentami.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Śniadania Kiełbaski w cieście

Chrupiące, złociste ciasto drożdżowe i soczysta kiełbaska frankfurterka – ide...

Odsłon: 1486

>60 min
27
Ciasta Ciasto czekoladowe

Chciałabym podzielić się prostym i łatwym przepisem na pyszne ciasto czekolad...

Odsłon: 195

30 min
4
Desery Kruche ciasteczka kokosowe

Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...

Odsłon: 542

30 min
12
Śniadania Placuszki serowe z syropem

Dzisiejsze moje placuszki serowe przygotowałam na pożywne śniadanko. Podałam...

Odsłon: 165

15 min
4