Najlepsze przepisy na ogórki

Świąteczna akcja Restaurant Week! Z badań Narodowego Stowarzyszenia Restauracji USA wynika, że aż 62% osób chce otrzymać na Święta wyjście do restauracji ! Jeśli nie masz jeszcze pomysłu na upominek, koniecznie prezentuj najbliższym wyjścia do słynnych warszawskich restauracji w ramach Doświadczeń Restauracyjnych przygotowanych przez Restaurant Week.

Fot. materiały prasowe

Ponad ⅔ osób chce na prezent wyjścia restauracyjne. Wniosek? Zamiast kolejnej pary skarpet czy nietrafionych perfum prezentuj najbliższym wyjścia restauracyjne. W świątecznej akcji Restaurant Week bierze udział kilkanaście słynnych warszawskich restauracji, w których Chefowie przygotowują swoje popisowe menu w okazyjnej cenie. Wśród nich znajdziemy między innymi Meze by Teo Vafidis & Sons, Reina Steakhouse & Seafood, Restaurację Baczewskich czy Bydło i Powidło.

Jeśli jesteś więc fanem francuskich klimatów, zatrzymaj się na stacji z owocami morza - Seafood Station. Spróbujesz tu wysokiej jakości selekcji owoców morza w doskonałym wydaniu. Na Gości czeka Seafood Plater Exclusive z homarem, ostrygami, tatarem z przegrzebków, mulami, kawiorem z troci francuskiej, krewetkami i langustynkami z miksem aromatycznych sosów. Miłośnikom kuchni śródziemnomorskiej polecamy grecką fetę w Meze by Teo Vafidis & Sons. W menu znajdziesz m.in. musakę - gyros metaxę, kritharoto (makaron w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami), grillowany ser halloumi, mix greckich oliwek, tzatziki, grecką sałatkę i pitę. Wszystkich wielbicieli burgerów zaprasza Bydło i Powidło - pierwsza jadalnia wołowiny z prawdziwego zdarzenia! Specjalnością restauracji są steki z argentyńskiej i polskiej wołowiny. To właśnie tu zjesz najlepszego burgera w Stolicy z wołowiną Hereford nadziewaną serem mimolette z dodatkiem papryczek jalapeno, karmelizowaną cebulą cukrową, sałatą, pomidorem i bułką brioche. W karcie dań znajdziesz również pastrami sliders, frytki oraz słodki deser - czekoladowe brownie z karmelem i kulką lodów oraz sernik domowy z powidłem śliwkowym.

Pełna lista doświadczeń restauracyjnych znajduje się na stronie festiwalu. Akcja ma formułę otwartą, co oznacza, że restauracje w dowolnym momencie mogą zgłosić chęć uczestnictwa. Jej ideą jest wzbogacenie świątecznych i poświątecznych spotkań z bliskimi. To również najlepszy i najwygodniejszy wybór dla tych, którzy nie mają czasu na przedświąteczne gotowanie oraz bieganie za prezentami.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Sernik cappuccino

Miłośnicy kawy pokochają ten sernik cappuccino. Kruchy spód i aksamitna masa...

Odsłon: 7228

60 min
10
15 min
9
Przetwory Ogórki w zalewie curry

Chrupiące, pikantne ogóreczki w zalewie curry to doskonała przekąska imprezow...

Odsłon: 1199

60 min
4
Przetwory Włoszczyzna na zimę w słoikach

W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...

Odsłon: 52390

>60 min
145
Przekąski Znamienita przekąska

Delikatne ciasto , aromatyczne dodatki, super przekąska do pracy lub na drugi...

Odsłon: 3753

30 min
4
Desery Ciasto lemoniadowe

Ciasto lemoniadowe nieprzypadkowo się tak nazywa. W jego składzie znajduje si...

Odsłon: 38222

30 min
54