Błyskotliwy wykład dobrych manier, anegdoty i ciekawostki z życia wyższych sfer. Skąd wzięła się tradycja określonych zachowań przy stole?

REKLAMA

Co trzeba wiedzieć, a o czym niekoniecznie należy pamiętać? Jak właściwie przygotować stół do posiłku? Jakie znaczenie mają sztućce? W jaki sposób ciekawie ułożyć serwetki? Jaka powinna być kolejność dań? Jak zachować się podczas posiłku poza domem? Upewnij się czy dobrze odczytujesz wszystkie sygnały zawarte w nakryciu stołu, zachowaniu kelnera, a także zapoznaj się z wiadomościami na temat podawania różnych gatunków win czy jedzenia pałeczkami. Książka urozmaicona mnóstwem anegdot i ciekawostek!
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Dania główne
bób w pomidorach z tymiankiem
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 689
3

Przepis dnia
Zupy
Flaki wołowe z duszonymi warzywami
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
- Impreza
- Polska
- Kasze i ryż
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Wołowina
- Przyprawy
- Imbir
- Kolendra
- Majeranek
- Dla zdrowia
Odsłon: 1395
30

REKLAMA
