Ankieta - książka kucharska

Tej zupy nie może zabraknąć na świątecznym stole.

Fot. materiały prasowe

Składniki:
• biała kiełbasa JBB
• 3-4 kawałki
• 300 g wędzonego boczku JBB
• 1/2 l zakwasu na żur
• 1/2 szklanki słodkiej śmietany
• 5 ząbków czosnku
• 5 jajek
• 4 ziarenka ziela angielskiego
• 1 cebula
• 2 liście laurowe
• majeranek
• świeży koperek
• sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Do garnka wrzucamy kiełbasę, boczek, czosnek pokrojony w plasterki lub przeciśnięty przez praskę, ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy około 30 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie mięso wyciągamy i studzimy. Następnie kroimy w dowolne kawałki. Do wywaru dodajemy zakwas, po wymieszaniu śmietanę i mięso. Na koniec doprawiamy majerankiem i pieprzem oraz solą, jeśli jest taka konieczność. Gotujemy jeszcze chwilkę i serwujemy z ugotowanym i przekrojonym jajkiem oraz świeżym koperkiem.

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
4
Przekąski Zapiekane ziemniaczki

Tak przygotowane ziemniaki mogą być do drugiego dania lub jako przekąska.

Odsłon: 337

30 min
6
Ciasta Tort rafaello

Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...

Odsłon: 839

60 min
6
Ciasta Ciasto Gwiazdor

Ciasto Gwiazdor to przysmak, który możesz przygotować na święta Bożego Narodz...

Odsłon: 2662

60 min
6
Ciasta Domek z piernika

Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...

Odsłon: 3978

>60 min
15

Przepis dnia

Dania główne Placuszki twarogowe z rodzynkami

Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...

Odsłon: 19988

30 min
25