Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może zamiast porannej kawy, babeczki cappuccino w wiosennym wydaniu? :) Czekoladowe ciasto z dodatkiem śmietankowego cappuccino, wypełnione konfiturą malinową i kremem kawowym. :) - 1-2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka cappuccino w proszku Dekoracja: - stokrotki z masy plastycznej - 1/2 łyżeczki gorzkiego kakao SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ciasto: 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 2. W misce umieścić wszystkie składniki oprócz rozpuszczonej czekolady, zmiksować. 3. Dodać czekoladę i dokładnie wymieszać. 4. Masę przelać do 3/4 wysokości papilotki (link do sklepu) i piec przez 20-25 minut. Wystudzić. Nadzienie: 1. Środek babeczek wydrążyć za pomocą małego nożyka i wypełnić konfiturą malinową. Krem: 1. Śmietankę z cukrem pudrem ubić na puch. 2. Dodać serek mascarpone oraz cappuccino, dokładnie wymieszać. 3. Przełożyć do worka cukierniczego zakończonego tylką w kształcie francuskiej gwiazdy. Dekoracja: 1. Babeczki udekorować kremem, posypać kakaem oraz ułożyć stokrotki z masy plastycznej.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 333
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 333
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki