Do góry

Domowe porady

Domowe burgery:

BURGERY:

Zostało mi trochę dobrze doprawionego befsztyka tatarskiego, dodałam więc sporo pokrojonej cebuli i usmażyłam na grillowej patelni kotlety.
Wystarczy przekroić bułki, podpiec je by były gorące. Jedną połówkę posmarować majonezem, drugą musztardą i przełożyć listkami rukoli, krążkami czerwonej cebuli, plastrami ogórka, pomidora i żółtego sera.

  1. Przygotowanie befsztyka tatarskiego:
    Polędwicę wołową dokładnie oczyścić nawet z najmniejszych błonek i tłuszczu.
    Zmielić na drobnych oczkach.
    Dobrze schłodzić. Wbić 2-3 żółtka, dodać 1 łyżkę przyprawy do zup "Winiary", przyprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać 1 łyżeczkę ostrej musztardy. Całość dokładnie wyrobić aż masa stanie się gładka i lśniąca. Jeśli masa jest mocno zwarta, dodać 2-3 łyżki zimnej, przegotowanej wody.

Autor: helenapon

Przepisów i artykułów: 336 Ocena: 2730

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 28 kwietnia Domowe najlepsze, też nieraz robię ale z mielonej szynki wieprzowej.:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

drNowak 25 kwietnia Takie domowe są najlepsze. Ja ostatnio robiłam z mielonej łopatki, przyprawione czubrycą czerwoną, zieloną i co się jeszcze zechce. Pycha:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń