Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
BURGERY: Zostało mi trochę dobrze doprawionego befsztyka tatarskiego, dodałam więc sporo pokrojonej cebuli i usmażyłam na grillowej patelni kotlety. Wystarczy przekroić bułki, podpiec je by były gorące. Jedną połówkę posmarować majonezem, drugą musztardą i przełożyć listkami rukoli, krążkami czerwonej cebuli, plastrami ogórka, pomidora i żółtego sera.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 303
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 303
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Przygotowanie befsztyka tatarskiego: Polędwicę wołową dokładnie oczyścić nawet z najmniejszych błonek i tłuszczu. Zmielić na drobnych oczkach. Dobrze schłodzić. Wbić 2-3 żółtka, dodać 1 łyżkę przyprawy do zup "Winiary", przyprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać 1 łyżeczkę ostrej musztardy. Całość dokładnie wyrobić aż masa stanie się gładka i lśniąca. Jeśli masa jest mocno zwarta, dodać 2-3 łyżki zimnej, przegotowanej wody.