Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapuchnięte, czerwone oczy. Ciągłe pocieranie ich i wzmagający się ból. Odwieczny problem: jak pokroić cebulę, by nie uronić ani łzy? jest na to kilka sposobów.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1752
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3094
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1177
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1943
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1752
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3094
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1177
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1943
Składniki
Przed przystąpieniem do krojenia, cebulę należy włożyć do lodówki na 30 minut.
Następny krok to posmarowanie deski octem. Wchłonie on część zapachu cebuli.
Po wyjęciu cebuli z lodówki należy pamiętać, by nie odciąć jej ogonka. To w nim jest najwięcej siarki, która podrażnia spojówki.
Ostatnim krokiem to postawa. Nie można stać centralnie nad deską. Trzeba się lekko odchylić, by aromat unoszący się w linii prostej do góry omijał naszą twarz. fot. 123rf/picsel