Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapuchnięte, czerwone oczy. Ciągłe pocieranie ich i wzmagający się ból. Odwieczny problem: jak pokroić cebulę, by nie uronić ani łzy? jest na to kilka sposobów.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1144
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4793
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1437
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1144
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4793
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1437
Składniki
Przed przystąpieniem do krojenia, cebulę należy włożyć do lodówki na 30 minut.
Następny krok to posmarowanie deski octem. Wchłonie on część zapachu cebuli.
Po wyjęciu cebuli z lodówki należy pamiętać, by nie odciąć jej ogonka. To w nim jest najwięcej siarki, która podrażnia spojówki.
Ostatnim krokiem to postawa. Nie można stać centralnie nad deską. Trzeba się lekko odchylić, by aromat unoszący się w linii prostej do góry omijał naszą twarz. fot. 123rf/picsel