Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie udało Wam się znaleźć w sklepie migdałów bez skórki? A może po prostu nie wiecie jak zabrać się do ich obrania samodzielnie w domu? Żaden problem! Wbrew pozorom, migdały można bardzo szybko pozbawić skórki i tym samym zaoszczędzić trochę grosza. Te obrane często kosztują więcej. Dziś więc szybka porada natury technicznej, czyli jak obrać migdały.
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 150
Warszawskie pyzy według przepisu Roberta Makłowicz to znakomity pomysł na pys...
Odsłon: 6702
Może i Rudzio nie jest głodny ale magiczne śniadanie to podstawa człowieka 🏼...
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 150
Warszawskie pyzy według przepisu Roberta Makłowicz to znakomity pomysł na pys...
Odsłon: 6702
Może i Rudzio nie jest głodny ale magiczne śniadanie to podstawa człowieka 🏼...
Odsłon: 45
Składniki
Co będzie nam potrzebne? Nieobrane migdały oczywiście, wrzątek i miska. Zalewamy migdały gorącą wodą i odstawiamy na 15-20 minut. Kiedy zauważymy, że skórka się pomarszczyła, odcedzamy migdały i ściągamy z nich brązową warstwę. Robi się to bardzo łatwo, bo skórka odchodzi właściwie sama. Gotowe!