Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czosnek jest świetną marynatą oraz przyprawą nie tylko do mięs. Jest też świetnym lekiem. Jednak łatwo i szybko go obrać?
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18901
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6893
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18901
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6893
Składniki
Najlepiej zmiażdżyć dłonią całą główkę czosnku tak by wszystkie ząbki się rozdzieliły.
Kolejny krok to umieścić ząbki w dużym słoju i mocno nim potrząsać. Po kilkudziesięciu sekundach skorupki powinny oddzielić się od części jadalnej. Fot. 123RF/Picsel