Do góry

Domowe porady

Nic nie klei się do rąk.

Aby mięso,ciasto lub inne rzeczy które robimy się nie kleiły wystarczy zamoczyć dłonie.

  1. Do miesa mielonego,kotletów z ziemniaków lub innych np. z kaszy ręce moczymy w zimnej wodzie.

  2. Inaczej jest w przypadku ciasta drożdzowego,nacieramy ręce olejem.

  3. Ciasto kruchę natomiast nie klei się do rąk kiedy mamy je lekko posypane mąką.

Autor: magelo

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 328

Dodaj poradę

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 22 marca Cenna porada. Dodam od siebie, że robiąc kotlety mielone natłuszczam dłonie niewielką ilością oleju lub oliwy - mięso również nie klei się do rąk.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń