Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie robi furorę wśród moich znajomych. Ślicznie wygląda i bardzo dobrze smakuje. Składniki: Tofu naturalne 180 g lub 200 g Marynata: 3-4 łyżki sosu sojowego Panierka: 3 czubate łyżki mąki z ciecierzycy bułka tarta oregano sezam UWAGA: marynowane tofu jest już słone, toteż nie trzeba dodatkowo dosalać panierki. Wykonanie: 1. Kostkę tofu przepoławiamy w poziomie (na połowie wysokości) oraz na pół w długości. Następnie wszystkie uzyskane prostokąty kroimy w poprzek tak, żeby uzyskać trójkąty. 2. Marynujemy trójkąty w sosie sojowym przez ok. 20 minut 3. Mąkę z ciecierzycy łączymy z połową szklanki wody w głębokim talerzu i rozbijamy grudki mąki widelcem. Zawartość talerza będzie nam służyła za "jajko" do panierki. 4. Pozostałe składniki panierki - bułkę tartą, oregano i sezam - łączymy ze sobą w drugim naczyniu. 5. Trójkąty tofu moczymy w "jajku" z mąki z cieciorki, a później obsypujemy panierką. 6. Trójkąty smażymy na patelni lub grillujemy, a potem pożeramy ze smakiem!
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72781
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 541
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3419
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72781
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 541
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3419
Składniki