Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patent mojej babci, niezawodny i równie szokujący do dziś ;)
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2601
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3880
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 734
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2601
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3880
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 734
Składniki
Aby rosół miał ładny kolor, i nie był "blady" do rosołu należy dodać buraka czerwonego. Burak niezwykle ożywia koloryt rosołu, należy jednak pamiętać, aby burak został wyjęty przed końcem gotowania. Pozostawiony w rosole po wyłączeniu palnika, zabarwi nam rosół na czerwono.