435. odcinek Ewa Gotuje: Dynia po szwedzku, kotlet po chorwacku oraz babeczki jogurtowo-cytrynowe
Kolejny odcinek programu Ewa Wachowicz zaczęła od przyrządzenia dyni piżmowej. Upiekła ją w piekarniku – wedle receptury na szwedzkie ziemniaki Hasselback. Daniem głównym był chorwacki kotlet z Zagrzebia, kształtem przypominający do złudzenia roladę śląską. Widzowie zobaczyli ponadto, jak kisić korzeń i natkę pietruszki. Na deser Ewa upiekła babeczki jogurtowo-cytrynowe. Zobaczcie, jak zrobić te pyszności!
Polecane artykuły
Mocne kości to bardzo ważny wyznacznik ludzkiego zdrowia. Aby utrzymać je w dobrej kondycji przez całe nasze życie, powinniśmy zadbać o kilka kwest...
Kuchnia kazachska, mocno związana z historią i kulturą tego azjatyckiego kraju, oferuje wyjątkowe potrawy, które łączą wpływy zarówno wschodnie, ja...
Artykuł sponsorowany
Dieta bezglutenowa zyskuje na popularności, nie tylko wśród osób cierpiących na celiakię, ale także u tych, którzy chcą poprawić swoje samopoczucie...
Rydz to jeden z najpopularniejszych grzybów, znany nie tylko ze swojego atrakcyjnego smaku, ale również prozdrowotnych właściwości. Ponadto wyróżni...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Zupa ze świeżych leśnych grzybów potrafi być równie aromatyczna jak ta z grzy...
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Warzywa
- Grzyby
- Prawdziwki
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 49
Bardzo lubimy taki prawie-krupnik, którym jest w istocie zupa z leśnych grzyb...
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Kremy
- Kasze i ryż
- Warzywa
- Ziemniaki
- Grzyby
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 29
Zapraszam Cię do przygotowania wyjątkowego dania, które łączy w sobie intensy...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Warzywa
- Ziemniaki
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Tymianek
Odsłon: 2119