435. odcinek Ewa Gotuje: Dynia po szwedzku, kotlet po chorwacku oraz babeczki jogurtowo-cytrynowe
Kolejny odcinek programu Ewa Wachowicz zaczęła od przyrządzenia dyni piżmowej. Upiekła ją w piekarniku – wedle receptury na szwedzkie ziemniaki Hasselback. Daniem głównym był chorwacki kotlet z Zagrzebia, kształtem przypominający do złudzenia roladę śląską. Widzowie zobaczyli ponadto, jak kisić korzeń i natkę pietruszki. Na deser Ewa upiekła babeczki jogurtowo-cytrynowe. Zobaczcie, jak zrobić te pyszności!
Polecane artykuły
Chcesz cieszyć się domową przyprawą do piernika? Przepis na nią jest nie tylko bardzo prosty, ale także efektowny. Zapomnij o gotowych produktach p...
Mini deserki to słodkie przysmaki, które idealnie sprawdzają się podczas każdej imprezy. Nie dość, że ładnie prezentują się na stole, to jeszcze są...
Nadwyżka jedzenia po świętach to spory problem. Szkoda je wyrzucać, dlatego warto poznać sposoby na ponowne wykorzystanie - w tym artykule podpowia...
Miód wrzosowy to jeden z najbardziej cenionych i jednocześnie najrzadszych rodzajów miodu. Wyróżniają go intensywny aromat, bursztynowo-czerwona ba...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457068
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1287
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2146
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525