W kolejnym programie Ewa Wachowicz zaskoczy widzów nietypowym podejściem do znanych receptur i składników.
Gotowanie zacznie od gruszek zapiekanych, ale uwaga - owoce nie będą na słodko, ponieważ nadzienie powstanie z żurawiny do mięs i sera pleśniowego, a pomysłową przystawkę udekorują orzechy włoskie, rukola i miód.
Danie główne będzie nie lada eksperymentem. W piekarniku wyląduje... grzybowy crème brûlée. Danie zostanie przyrządzone na bazie brązowych pieczarek, mleka, śmietany i parmezanu.
Na deser Ewa upiecze sernik bananowy z polewą orzechową. Ponadto zobaczymy szybką potrawę z lat dzieciństwa - czerstwą chałkę obtoczoną w jajku rozmąconym z mlekiem i usmażoną na maśle.
Prowadząca zdradzi też prosty sposób na zakiszenie liści kapusty, które przydadzą się w następnym odcinku.
Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje”?
Są dostępne na PolsatBoxGo »
Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 558. odcinek
Opracowała: Joanna Cebulak-Brzykcy