Najlepsze przepisy na cukinię

Ewa Wachowicz w swoich programach, często powtarza, że uwielbia podróże. Ze swoich wypraw często przywozi ciekawe inspiracje kulinarne. W 535. odcinku programu przygotuje gruzińską zupę charczo, macaroni and cheese, czyli włoskie danie, w których zakochali się Amerykanie, oraz ciasto inspirowane dubajską czekoladą.

Międzynarodowe przepisy w 535. odcinku "Ewa gotuje" | Fot. materiały prasowe/Polsat

W tym odcinku będzie międzynarodowo. Gotowanie zacznie się od bardzo ciekawej zupy charczo. To tradycyjna potrawa wywodząca się z Gruzji, przypominająca nieco węgierską gulaszową. Jest bardzo gęsta i pożywna, a konsystencję zawdzięcza długo gotowanej wołowinie, jak też drobno posiekanym orzechom włoskim oraz odrobinie ryżu. 

Na danie główne Ewa zaproponuje macaroni and cheese – potrawę, która ma wprawdzie włoski rodowód, ale najbardziej popularna jest w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii i Kanadzie. Mac and cheese jest bardzo proste w przygotowaniu – wystarczy ugotowany makaron, mleko, mąka i ser żółty. 

Na deser będzie ciasto inspirowane czekoladą z Dubaju. Już sama czekolada jest niezwykłym smakołykiem, bowiem w środku ma nadzienie pistacjowe z dodatkiem bardzo popularnego na Bliskim Wschodzie nitkowanego ciasta kataifi. Deser wyjdzie znakomicie

 

Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje?
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 535. odcinek

Opracowanie: Anna Hutek-Brzezinka

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta TATRA Z BORÓWKAMI

Kruche ciasto z borówkami. Prosty przepis. Idealne na lato i jesień.

Odsłon: 160

>60 min
2
15 min
3
15 min
8
>60 min
1
Zupy Ciorba de Burta czyli flaki po rumuńsku

Flaki w kremowej, zabielanej, delikatnej zupie. Doprawione na kwaśno, z dużą...

Odsłon: 1738

15 min
6