Za kilka dni koniec roku i sylwester, więc w ostatnim w ramówce jesiennej odcinku „Ewa gotuje” autorka programu przyrządzi potrawy z myślą o domówce.
Zanim poda coś konkretnego, zrobi przystawkę dosłownie na ząb - tartaletki z ciasta francuskiego. A że po świętach zostało trochę wędzonego karpia, to czekadełko będzie właśnie z tą rybą.
Na ciepło Ewa zaproponuje meksykańskie tacos z pikantną wołowiną. To potrawa idealna na przyjęcie w domu, bo nie trzeba do niej ani sztućców, ani talerzy.
Na imprezie sprawdzi się też sałatka. A ponieważ Ewa zawsze dba o to, żeby w menu było coś bezmięsnego, to jej sałatkowa propozycja na sylwestra będzie z grillowanym serem halloumi i ananasem.
Na deser usmaży oponki drożdżowe - na pewno szybko znikną z patery na każdym przyjęciu, zarówno sylwestrowym, jak i w karnawale.
Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje”?
Są dostępne na PolsatBoxGo »
Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 531. odcinek
Opracowała: Joanna Cebulak-Brzykcy