Ewa Gotuje

W kuchni Ewy Wachowicz na dobre zagościła jesień. W 523. odcinku programu "Ewa gotuje" prowadząca przygotuje zupę dyniową z nietypową, grzybową wkładką, oraz wyborną pierś z gęsi. Nie mogło zabraknąć również jesiennego deseru, czyli domowego ciasta drożdżowego z dodakiem gruszek.

Przepisy z 523. odcinka "Ewa gotuje" | Fot. materiały prasowe/Polsat

Kolejny odcinek zacznie się od zrobienia kremu z dyni hokkaido. Zupę Ewa poda ze smażonymi kurkami (inna nazwa tego grzyba to pieprznik jadalny – ze względu na charakterystyczny smak).

Na danie główne autorka programu zaproponuje pieczony filet z gęsiej piersi z ziemniakami confit (konfitowanie polega na długotrwałym gotowaniu w tłuszczu w niezbyt wysokiej temperaturze – między 70 a 80 st. C).

A że polska jesień jest sezonem na gruszki, to nie może być inaczej – na deser Ewa zrobi ciasto drożdżowe z tymi owocami. Placek powstanie na mące orkiszowej.



Chcesz poznać wszystkie przepisy z poprzednich odcinków programu „Ewa Gotuje?
Są dostępne na PolsatBoxGo » 

Źródło: Polsat / „Ewa Gotuje”, 523. odcinek

Opracowała: Redakcja Smaker.pl

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Kotlety z serka wiejskiego

Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...

Odsłon: 77924

30 min
67
Dania główne Zapiekanka z łososiem

Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...

Odsłon: 324

30 min
2
Śniadania Placek twarogowo-serowy z patelni

Placek o intensywnym smaku twarogu i sera. Szczypiorek tylko delikatnie ją uz...

Odsłon: 2247

15 min
9

Przepis dnia

Napoje Koktajl na stłuszczoną wątrobę

Wątroba to jeden z najważniejszych organów w naszym ciele, a jej prawidłowe f...

Odsłon: 85400

15 min
89
60 min
2